Osijek
REKONSTRUKCIJA SAKUNTALA PARKA OTEŽAVA PROMETOVANJE

Henglova ulica zatvorena zbog opežnih radova na vodovodnoj infrastrukturi
Objavljeno 21. rujna, 2018.

Nakon što je nakratko obustavljena zbog, ispostavilo se, neutemeljene prijave za bespravnu gradnju ovojnice za dva kioska, rekonstrukcija Sakuntala parka ovih je dana u punom jeku. U ponedjeljak su kiosci u Lučkom prilazu zbog radova na podzemnim instalacijama premješteni na drugu stranu ceste, odmah uz poslovnicu banke koja se tamo nalazi, zbog čega na toj strani više nema staze za pješake.


Također, već je neko vrijeme zatvorena i Ulica Vjekoslava Hengla, koja se nalazi na istočnoj strani parka, kod Gradske i sveučilišne knjižnižnice i kina Urania, što građanima otežava prometovanje. Ako dolazite iz smjera istoka s namjerom da se parkirate u Henglovoj ulici, to više ne možete, nego ćete morati produžiti ravno, skrenuti u Lučki prilaz te kod kina Europa skrenuti desno na Šetalište Petra Preradovića i tako zaobići Sakuntala park i eventualno pronaći parkirno mjesto negdje kod Šetališta kardinala Franje Šepera.
Iako smo prvobitno mislili kako je Henglova zatvorena zbog radova u Sakuntala parku, doznajemo da to nije tako. Ulica je zatvorena jer radnici Vodovoda mijenjaju dotrajale instalacije, zbog čega je dio građana ovih dana ostajao i bez vode. Kako nam je rekla Ivana Bušljeta, rukovoditeljica Razvoja vodoopskrbe i odvodnje, građani će se morati još malo strpjeti.
- Pojavile su se neke neočekivane stvari koje su prolongirale radove, radimo punom parom i do sredine idućeg tjedna oni će biti gotovi, a Henglova ulica opet puštena u promet - poručila je Ivana Bušljeta.
Do tada građanima preostaje da se snalaze alternativnim prometnim rješenjima, koja, kao što smo napisali, i nisu toliko komplicirana, potrebno je samo malo strpljenja. Valja imati na umu da se tijekom ovako opsežnih radova gotovo uvijek nailazi na neočekivane komplikacije. Infrastruktura ispod parka prilično je stara i sada je pravi trenutak da se zamijeni novom. Srećom, u posljednje vrijeme radnike prate povoljni vremenski uvjeti, tako da sve ide onako kako je planirano. Kako nam je prije nekoliko dana rekla Kornelija Mlinarević, pročelnica Upravnog odjela za programe Europske unije, rekonstrukcija Sakuntala parka teče prema planu i radovi bi trebali završiti u zakazanom roku, odnosno do 30. studenoga ove godine. I. Alilović
Do sredine idućeg tjedna građevinski bi radovi trebali biti gotovi, a Henglova ulica opet puštena u promet
Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike