Osijek
PROJEKT LAND ONLINE JOB

Zapošljavanje mladih bez napuštanja Osijeka
Objavljeno 21. rujna, 2018.
Raditi dobre poslove u europskim zemljama, a ostati u Osijeku cilj je projekta "Land online job" udruge EU centar, koji se provodi u suradnji s još sedam europskih zemalja i uz podršku Grada. Riječ je o projektu iz programa Erasmus+ mobilnost za osobe koje rade s mladima, koji će u svojoj drugoj fazi, od 9. do 16. listopada u Osijek dovesti po troje predstavnika iz Španjolske, Italije, Portugala, Poljske, Mađarske, Bugarske i Turske.
- Mladi će na radionicama i treninzima, a u koje će biti uključene i osječke udruge, stjecati znanja i vještine koje će prenositi u svojim državama i gradovima radi što kvalitetnijeg i uspješnijeg pronalaženja poslova koji se rade od kuće – ističe Gamoš. Dodaje da će na taj način mladi sugrađani iz svoga doma imati priliku raditi za poznate europske tvrtke i institucije, a da ne odu iz Osijeka.
- Naglasak će biti na stjecanju tehničkih, ali i vještina e-meetinga, pregovaranja, vođenja. Mladi će se moći zaposliti na različitim programerskim i poslovima web-dizajna, do odnosa s javnošću, prodaje i marketinga – kaže Domagoj Vidaković, predsjednik Udruge, dodajući da se tako koristi potencijal moderne tehnologije.
Udruga EU centar radi na projektima u području ekonomskog razvoja, zapošljavanja te održivog razvoja i energetske učinkovitosti. Projekt "Land online job" provodi se od 1. lipnja 2018. do 28. veljače 2019. godine. Vrijedan je 20.000 eura, u stopostotnom iznosu sufinanciran europskim novcem. J. Pejaković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike