Ekonomija
PROMJENE U VRHU

Victoria Zinchuk na čelu EBRD-a u Hrvatskoj
Objavljeno 21. rujna, 2018.
Victoria Zinchuk imenovana je novom direktoricom ureda EBRD-a u Hrvatskoj, a na poziciju voditeljice ureda Banke u Zagrebu, koji broji 17 zaposlenih, stupa s početkom studenoga.
Prema dostupnim informacijama Zinchuk je započela karijeru u EBRD-u 2002., a prije preuzimanja nove dužnosti uspješno je kao viša bankarica u agribusiness sektoru predvodila transakcije i projekte u zemljama gdje EBRD ulaže te je realizirala investicijske projekte s ključnim regionalnim i multinacionalnim kompanijama ukupne vrijednosti više od jedne milijarde eura.
Osnovala je savjetodavni agribusiness tim koji je od 2013. zadužen za strateški dijalog EBRD-a u agribusiness sektoru, dizajniranje inovativnih financijskih proizvoda i vođenje dijaloga s privatnim investitorima te predstavnicima vlada i financijskih institucija. Tri godine poslije postaje obnašateljica dužnosti voditelja agribusiness odjela EBRD-a, a tijekom 2018. bila je obnašateljica dužnosti direktora ureda EBRD-a u Maroku.
- Veliko nam je zadovoljstvo potvrditi imenovanje Victorije Zinchuk, koja na ovu poziciju donosi entuzijazam, stručnost i energiju. Oslanjajući se na snažne temelje koje Banka ima u Hrvatskoj, Victoria će dodatno proširiti i produbiti naše aktivnosti u zemlji - rekla je Charlotte Ruhe, direktorica EBRD-a za srednju i jugoistočnu Europu. D.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike