Mozaik
SVE DO 26. RUJNA

Revija sjajnih filmova s 12. Vukovar film festivala i u osječkom Cinestaru
Objavljeno 21. rujna, 2018.
U okviru revije Vukovar Film Festivala (VFF), koja se održava od 20. do 26. rujna u Zagrebu, Osijeku i Rijeci, prikazat će se neki od najboljih filmova s ovogodišnjeg, dvanaestog izdanja festivala održanog u Vukovaru, a za kojeg organizatori ističu da je bio jedan od najkvalitetnijih dosad.
- U samo četiri dana prikazani su brojni nagrađivani filmovi europske i svjetske kinematografije, među kojima se posebno ističe japanski "Obiteljske veze", redatelja Hirokazua Koreede, koji je ove godine na filmskom festivalu u Cannesu pobrao hvalospjeve kritike i publike te kući otišao sa Zlatnom palmom - podsjećaju s vukovarskog filmskog festivala.
Koreedin film, inače japanski kandidat za Oscara, bio je na vukovarskom festivalu jedan od najgledanijih filmova i jedan je od onih koji su odabrani za reviju u multipleksima CineStar.
Osim njega, prikazat će se i rumunjski kandidat za Oscara, film zanimljivog naslova "Ne zanima me ako u povijesti ostanemo zapisani kao barbari", redatelja Radua Judea, osvajača vukovarskog Zlatnog šlepa, kao i pobjednika festivala u Karlovym Varyma.
U tom svom najnovijem filmu jedan od najcjenjenijih europskih redatelja današnjice ponovno stavlja naglasak na grijehe prošlih generacija koje još uvijek zagađuju društvo.
Na programu revije su i zanimljivi talijanski film "Dogman", redatelja Mattea Garronea, u kojemu je glavnu ulogu ostvario Marcello Fonte koji je na festivalu u Cannesu proglašen najboljim glumcem te sjajni njemački film "Ples između redova" Thomasa Stubera, za koji je glavni muški glumac Franz Rogowski osvojio prestižnu nagradu njemačke filmske akademije, a redatelj nagradu Ekumenskog žirija.
Na Berlinaleu je pozornost privukao i film "Styx", redatelja Wolfganga Fischera, koji je osvojio tri nagrade, među ostalima i onu Ekumenskog žirija u sekciji Panorama. To je hvaljena drama o ženi koja odlazi na odmor svojom jedrilicom i putem nailazi na imigrante koji se nalaze u životnoj opasnosti.
Na programu ove revije filmova s vukovarskog festivala u kinima Cinestar bit će i romantična drama "Na plaži Chesil", redatelja Dominica Cookea, u kojem je glavnu ulogu ostvarila do sada tri puta nominirana za nagradu Oscar, mlada glumica Saoirse Ronan, dok se kao "posebna filmska poslastica" najavljuje "Klimaks" Gaspara Noea, koji je u Cannesu privukao iznimnu pozornost publike i kritike. Detalje o projekcijama pronađite na www.cinestar-blitz.hr. Hina
 
Prikazat će se neki od najboljih filmova s ovogodišnjeg, dvanaestog izdanja festivala održanog u Vukovaru
Možda ste propustili...

HRT ORGANIZIRA FLASH MOB U PET HRVATSKIH GRADOVA NA “RIM TIM TAGI DIM”

Plesat će se i na osječkom mostu

NA ZAGREBDOXU PREMIJERNO “GRANDPA GURU”

Dokumentarni film o Kultur Shocku

Najčitanije iz rubrike