TvObzor
AXN: THE ART OF MORE

Skriven i nemilosrdan svijet aukcijskih kuća na Manhattanu
Objavljeno 21. rujna, 2018.
Prva sezona sadrži 10 epizoda, a premijerno je prikazana 20. rujna, dok će gledatelji nove epizode moći pratiti četvrtkom od 21 sat samo na AXN Adriji

Uzbudljiva američka krimiserija, "The Art of More", donosi skriven i nemilosrdan, a ponekad i smrtno opasan svijet aukcijskih kuća koje su smještene u najvišim društvenim slojevima Manhattana. Ova originalna serija, koja pomalo evocira duh filmske industrije iz 70-tih, premijerno se počela prikazivati na AXN Adriji od 20. rujna.


U centru priče je Graham Connor, mladić iz bogate njujorške obitelji čiji život je definiran dvijema potpuno suprotnim strujama. S jedne strane tu je duboka ljubav prema umjetnosti koju mu je usadio njegov otac, a s druge oportunistična i okrutna snalažljivost zahvaljujući kojoj je preživio odrastanje u Brooklynu nakon očeve smrti. Nakon nekoliko ratnih tura po Iraku, Graham se uspjeva zaposliti u uglednoj aukcijskoj kući Parke – Mason, ali krijumčarska, ratna prošlost i dalje je iznimno prisutna u njegovu životu.
Nasuprot Grahamu stoji mlada Roxanna Whitman, pouzdana, inteligentna i obrazovana kći glavnog čovjeka aukcijske kuće DeGraaf. Roxanna je kao rođena za ovaj posao i sve se doimalo savršeno posloženo da na tronu nasljedi svog oca, ali kad joj Graham Connor preotme Arthura Davenporta, glavnog klijenta, njezina pozicija postaje ugrožena i prisiljena je uzvratiti svakom mjerom. Između dvije vatre nalazi se Sam Brukner, milijarder iz Indiane koji se brzo i agresivno probio u svijet nekretnina. Gdjegod se nalazi Brukner je u centru pažnje, glasan i nametljiv. Interes za umjetnine osigurao mu je ulaz u najviše slojeve društva na Manhattnu, ali to je samo jedan korak u njegovoj strategiji da lansira političku karijeru.
Serijal "The Art of More" kreacija je Chucka Rosea, njujorškog studenta s početka 90-ih, koji je svoje studentske dane kratio čestim odlascima u slavni Metropolitan. Karijeru u financijama brzo je zamjenio za onu u kazalištu i filmu te je jednom prilikom s prijateljicom počeo razgovor o aukcijama. "Nedavno je dobila posao u aukcijskoj kući i pretpostavio sam da je to baš divno mjesto za rad", prisjeća se Rose, "ali brzo me ispravila. Ispada da je to posao iz noćne more jer su ti ljudi nemilosrdni". Tu se rodila ideja koju je Rose razradio u pravi triler, djelom naslonjen i na rat u Iraku, čije su posljedice bile i bezbroj opljačkanih umjetnina koje su svoj put pronašle do najekskluzivnijih aukcija. Jedan od veterana TV industrije, Gardner Stern ("Hill Street Blues", "NYPD Blue") priključio se kreativnom timu "The Art of More" nakon što su ga oduševili iznenađujući obrati koji voze seriju. "Volim pričati priče koje navlače zastor na svijet koji mislimo da poznajemo, a zapravo o njemu ne znamo ništa‘‘, objasnio je Stern razlog svog angažmana u serijalu.
Glavne uloge u "The Art of More" povjerene su odličnoj glumačkoj postavi. Grahama Connora igra Christian Cooke, jedan od najtalentiranijih mladih hollywoodskih glumaca, Sama Bruknera utjelovio je legendarni Dennis Quaid, a Roxannu Whitman Kate Bosworth.
Prva sezona "The Art of More" sadrži deset epizoda, a premijerno je prikazana 20. rujna, dok će gledatelji nove epizode moći pratiti u tjednom terminu četvrtkom od 21 sat samo na AXN Adriji.
Nikola Kučar
Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike