Sport
DINAMO VEČERAS (21 SAT) U EUROPSKOJ LIGI

Nenad Bjelica na Fenerbahče bez Leovca i Ademija
Objavljeno 20. rujna, 2018.
Nogometaši Dinama sanjali su ove sezone igrati u Ligi prvaka, no momčad Nenada Bjelice pala je na posljednjoj prepreci protiv Young Boysa i dobila "utješnu nagradu" - nastup u Europskoj ligi. Zagrepčani večeras (četvrtak) otvaraju natjecanje u skupini D, a suparnik na stadionu Maksimir od 21 sat je turski velikan Fenerbahče. Prva utakmica je iznimno važna, pun plijen daje dodatno samopouzdanje, ali trener Bjelica kaže: "Važna je prva, ali i one utakmice nakon nje."
- Želimo napraviti taj prvi korak i osvojiti tri boda, ali ni ta tri boda neće biti dovoljna ako u nastavku natjecanja u Europskoj ligi budemo podbacili. Imamo dobru momčad, koja je kompaktna, gladna uspjeha, s puno mladih igrača i iskusnih koji ih vode. Imamo i dobru atmosferu u gradu i odličnu u klubu. To su sve preduvjeti za proljeće u europskim natjecanjima. Ali moramo napraviti prvi korak, osvojiti tri boda - kaže Nenad Bjelica.
No, u Zagreb stiže ugledni gost, turski velikan koji također ima jasan plan, kući se vratiti neporažen.
- Možda nisu imali perfektan početak sezone u turskom prvenstvu, ali to ne znači da nisu vrhunska momčad. Fenerbahče ima igrače koji mogu u svakom trenutku iznenaditi i riješiti sami utakmicu. Pokušat ćemo sve njihove eventualne nedostatke iskoristiti u našu korist.
Bjelica očekuje još bolji Dinamo nego do sada, a posebice u napadačkom dijelu.
- Svi koji prate Dinamo vidjeli su kako smo u posljednjim utakmicama imali problema s realizacijom, bili smo neefikasni i tu možemo biti bolji. Sada ćete me pitati jesmo li trenirali završnicu, a moj odgovor je da - nismo. Na tome smo puno radili u posljednje vrijeme, sada nismo, pa će možda na taj način igrači biti malo gladniji pred njihovim golom. Tu se ne radi samo o napadačima, i naši drugi ofenzivci mogu biti raspoloženiji nego do sada.
Dinamov problem su i Leovac i Ademi koji nisu spremni i večeras neće istrčati na travnjak.
- Njih dvojica neće igrati, nećemo riskirati jer nisu sto posto spremni - dodao je Bjelica.
Umjesto Ademija mjesto u momčadi zauzet će Ivan Šunjić, mladi veznjak bit će korektor zadnje linije modrih.
- Ispred mene je najveća utakmica moje karijere. Spreman sam, nemam tremu i jedva čekom da počne. Čuli smo da je zanimanje za utakmicu veliko, to je još veći motiv i dodatni impuls za nas. Nije isto igrati pred 200, 2000 ili 20 tisuća gledatelja, pun Maksimir nas sve zajedno veseli - kaže 21-godišnji Šunjić. I. Liović
Najčitanije iz rubrike