Osijek
OD PONEDJELJKA DO PETKA

3. Tjedan filantropije u Osijeku
Objavljeno 20. rujna, 2018.
Ovogodišnji Tjedan filantropije, koji se u Osijeku održava treći put, počinje u ponedjeljak, 24. rujna, i trajat će do petka, 28. rujna, najavljeno je jučer na konferenciji za novinare. Konferencija je održana kod zdenca Pejačević, a, kako je objasnila zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, razlog tomu je što je grof Pavle Pejačević bio veliki filantrop. Tjedan filantropije zajednički organiziraju Grad Osijek, Zaklada Srce grada Osijeka i zaklada Slagalica.
Vladimir Ham, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Srce grada Osijeka poručio je kako "o filantropiji trebamo razmišljati cijele godine, trebamo znati komu i kada smo potrebni i koliki trag u društvu ostavljamo svojim djelovanjem".
Najavljujući program trećeg Tjedna filantropije u Osijeku, upraviteljica Zaklade Slagalica Branka Kaselj rekla je kako se Tjedan filantropije održava u sklopu nacionalnog Tjedna filantropije, a Osijek je jedan od šest gradova u kojima se manifestacija održava. Prema njezinim riječima u sklopu programa u ponedjeljak, 24. rujna, u kinu Urania, s početkom u 18.30, bit će tribina "Filantrop i ja – kako postati dobročinitelj u par jednostavnih koraka". U srijedu, 26. rujna, od 18 sati s Trga Ante Starčevića kreće Filantropska vožnja tramvajem, uz stručno vodstvo povjesničarke, dr. sc. Zlate Živaković Kerže. U četvrtak, 27. rujna, održat će se prvi Amazing Race Osijek, inspiriran filantropima slavonske metropole. Igra – utrka, koncipirana je tako da natjecatelji moraju proći niz punktova po širem centru Osijeka. Utrka počinje u 17 i traje do 19 sati.
- U petak, 28. rujna, od 18 do 22 sata Tjedan se zatvara dobrotvornim buvljakom FilantroPIJA u dvorištu iza kina Urania i restorana Lumiere. Građani će moći uživati i u glazbenom programu uz nastupe Dinka Pleše, WHITE accustic cover banda i Chordeonblue - rekla je Kaselj.J.N.
Najčitanije iz rubrike