Osijek
RETFALAČKI HNS POKRENUO PETICIJU ZA SIGURNOST UČENIKA OŠ "RETFALA"

Predlažu ogradu na stazi u Kapelskoj ulici
Objavljeno 20. rujna, 2018.
"Preventivno, prije nego što se dogodi neka tragedija, tražimo od gradske uprave da postavi zaštitnu ogradu na jako usku stazu u Kapelskoj ulici kojom prolaze mnogi učenici OŠ Retfala", istaknuo je predsjednik retfalačkog ogranka Hrvatske narodne stranke Dražen Slunjski. Kazao je kako prikupljaju potpise građana za peticiju koju će predati Gradu Osijeku, od kojeg očekuju da njegove stručne službe za promet osmisle odgovarajuće rješenje.
- Staza u Kapelskoj ulici jako je uska, a djeca njome prolaze svakodnevno u velikom broju. Vozači se, u strahu da ne ‘zatepu‘ neko od njih, odmiču od rubnjaka, a dodatni je problem što tuda prometuju i autobusi Gradskog prijevoza putnika, dostavna vozila i kamioni. Južna je strana prometnice puna djece, dolazi do naguravanja i sigurnost je upitna, posebice u večernjim satima, u uvjetima slabe vidljivosti. Predlažemo ogradu poput one kakva postoji u središtu grada, ‘kod Slona‘ - pojasnio je Slunjski HNS-ovu inicijativu.
Podsjetio je kako reftalački HNS aktivno surađuje sa susjedima te je uz njihovu potporu osigurao postavljanje treptača na križanju Sljemenske ulice i Vijenca Petrove gore te prometna ogledala i signalizaciju na križanju Žutog naselja, Kozjačke i Psunjske ulice. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike