Crna kronika
ZBRKA S PUCNJAVOM U NOVOJ GRADIŠKI

Lažno prijavio da je pucano na njega
Objavljeno 20. rujna, 2018.
NOVA GRADIŠKA - Nakon što je početkom rujna policiji u Novoj Gradiški 26-godišnjak iz Dragalića prijavio da je nepoznata osoba pucala u njega, policija je pokrenula kriminalističko istraživanje koje je na kraju rezultiralo kaznenim prijavama kako protiv istog mladića, tako i protiv 59-godišnjeg muškarca.
- Policijska postaja Nova Gradiška zaprimila je 5. rujna u 22.37 dojavu 26-godišnjaka da je u Novoj Gradiški, dok se šetao, čuo pucnjavu iz vatrenog oružja. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je toga dana, sukladno prethodnom dogovoru s 26-godišnjakom, u 22.35 sati 59-godišnjak iz vatrenog oružja ispalio hitac, a potom je 26-godišnjak lažno prijavio policiji da je na njega pucala nepoznata osoba, iako nije bio blizu mjesta događaja. Oružje iz kojeg je pucano policija je pronašla kod 59-godišnjaka, a posjedovao ga je nezakonito - doznajemo od Stjepana Kukure iz Policijske uprave brodsko-posavske.
Policija je protiv 26-godišnjaka podnijela kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela "lažno prijavljivanje kaznenog djela" i poticanja na kazneno djelo "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom." Protiv 59-godišnjaka policija je podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenih djela "pomaganje u lažnom prijavljivanju kaznenog djela", "dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom" te za posjedovanje ilegalne puške.S.Lacić
KOJI SU MOTIVI 26-GODIŠNJAKA?
U policijskom priopćenju ne navode se motivi 26-godišnjaka, zašto je angažirao 59-godišnjaka da "puca u njega." U svakom slučaju, na to će morati suvislo odgovoriti istražitelju nadležnog državnog odvjetništva jer mu prijeti čak i zatvorska kazna. Inače, ove godine je u Slavoniji otkriveno više lažnih prijava. "Žrtve" su u pravilu zvale policiju da su ih orobili pljačkaši na ulici. Nakon detaljne istrage pokazalo se da su prijavitelji zločina lagali, da pljačke nije bilo, a da je "ukradeni" novac najčešće završio u kladionicama.
Možda ste propustili...

U CEHOVSKOJ ULICI U POŽEGI

Prijetio policajcu i vrijeđao ga

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi