Novosti
POVRATAK U SABORSKE KLUPE

Na aktualcu 38 pitanja za Vladu
Objavljeno 18. rujna, 2018.
Hrvatski sabor u srijedu, 19. rujna, počinje jesenje zasjedanje, a zastupnike koji se nakon dvomjesečne stanke ponovno vraćaju u svoje klupe, čeka opsežan dnevni red na kojem je već sada 127 točaka. Sjednica će trajati do 31. listopada, nakon čega slijedi stanka, a Sabor s radom nastavlja 14. studenoga sve do ustavne stanke 14. prosinca.
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković ističe kako zastupnike očekuje intenzivan rad, s obzirom na to da je iz Vlade došlo dosta zakonskih prijedloga. "Vjerujem da ćemo raditi dobro i konstruktivno te da ćemo popraviti ocjene koje, prema istraživanju, imamo od naših građana", poručio je Gordan Jandroković.
S obzirom na to da će do ustavne stanke biti dvije sjednice zastupnici će tako dva puta imati priliku na saborskom aktualcu postavljati pitanja premijeru i članovima Vlade. U srijedu će na Aktualnom prijepodnevu, kojim počinje saborska sjednica, biti 38 zastupničkih pitanja. Prvi je na redu zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović, a slijede ga dva SDP-ovca - Mihael Zmajlović i Željko Jovanović, dok će zadnje pitanje imati priliku postaviti HDZ-ov Mato Čičak.
Pred zastupnicima bi se uskoro trebala naći porezna, ali i mirovinska reforma, a prvog radnog tjedna na dnevnom redu je 12 zakonskih prijedloga u prvom čitanju. Među njima je i onaj o lučkim kapetanijama, vježbenicima u pravosudnim tijelima, poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje, otocima, potpomognutim, ali i brdsko-planinskim područjima, fiskalnoj odgovornosti, uzgoju domaćih životinja, morskom ribarstvu...
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković najavljuje i kako će se rasprava o premijerovu godišnjem izvješću o stanju u društvu i radu Vlade RH vezati uz dvogodišnjicu Vlade, u prvoj polovini listopada.
I izvan sabornice moglo bi biti burno s obzirom na to da bi se trebalo konačno razriješiti pitanje čelnog čovjeka Kluba zastupnika SDP-a, a moguće je i formiranje još nekih saborskih klubova nezavisnih zastupnika. H
Možda ste propustili...