Sport
HRVATSKI TENISKI KUP

Pobjednika u Osijeku čeka nagrada od 20 tisuća kuna
Objavljeno 19. rujna, 2018.
U Osijeku danas počinje treće izdanje Hrvatskog teniskog kupa čiji je nagradni fond 50.000 kuna. Igra se od srijede do subote, na tri lokacije, na terenima u Perivoju kralja Tomislava (TK Osijek), na ŠRC-u Jezero (TK Jezero) te na Zelenom polju u domu TK-a Olimpija, gdje će biti i glavnina događaja. Od ždrijeba preko svečanog otvaranja i eliminacijskih susreta do finala.
Pobjedniku Kupa pripast će 20 tisuća kuna, a naslov dvostrukog prvaka brani Donji Miholjac. Naime, Miholjčani su slavili na oba dosadašnja izdanja Kupa, u tom natjecanju imaju savršen omjer od sedam pobjeda i bez poraza, a vrlo je pohvalna njihova gesta nakon turnira. U oba navrata su ček na 20 tisuća kuna koji pripada pobjedniku darovali u humanitarne svrhe. I ove su godine Miholjčani među favoritima za naslov i ako osvoje Kup ponovo će nagrada ići nekome kome je novac itekako potreban.
Nastup na Kupu prijavilo je 16 hrvatskih teniskih momčadi, ali će najvjerojatnije zaigrati njih 12. Dan prije domaćini su primili neke otkaze. Jake će biti i slavonske snage, nastupaju teniski klubovi Donji Miholjac, Đakovo, Slavonski Brod, Nova Gradiška te Olimpija i Jezero iz Osijeka. Nažalost, iako se igra u njihovu domu u Perivoju, TK Osijek nije prijavio momčad, a razlog je navodno - nedostatak igrača.
Nezahvalno je prognozirati, ali na papiru se kao favoriti izdvajaju Miholjčani, među onima koji bi mogli osvojiti naslov su i uvijek opasni HTK Zagreb te Chromos Savica. Iznenađenje bi mogao prirediti zagrebački Vulpes koji dolazi s vrlo dobrom momčadi. Uglavnom, pred nama su lijepi teniski dani u Osijeku, igrat će vrlo dobri igrači, a u tom društvu bit će i tenisača koji su u karijeri osvajali ATP bodove.
Danas je na terenima Olimpije u 9 sati ždrijeb, sat kasnije kreću mečevi, i to na sve tri lokacije, a u 19 sati je na Zelenom polju svečano otvaranje Kupa. I. Liović
Možda ste propustili...

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

PAKET24 PREMIJER LIGA - LIGA ZA OSTANAK

Osijek pao na šesto mjesto, slijedi Kup

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana