Regija
VIROVITICA

Obnova i gradnja vrtića
Objavljeno 19. rujna, 2018.
Iz Razvojne agencije Virovitičko-podravske županije VIDRA, stigla je informacija kako su završene prijave za provedbu Podmjere 7.4 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” – provedba tipa operacije 7.4.1 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.
Jedinice lokalne samouprave s područja Virovitičko-podravske županije, kažu iz VIDRA-e, prijavile su iznimno vrijedne i korisne projekte u vrijednosti 53.919.402,63 kuna. Na natječaj provedba tipa operacije 7.4.1. koji je bio otvoren od 2. kolovoza 2018. do 14. rujna 2018. godine, općine Lukač, Čađavica, Crnac, Sopje i Suhopolje prijavile su projekte gradnje dječjih vrtića, dok je Grad Orahovica prijavio rekonstrukciju dječjeg vrtića. Općina Špišić Bukovica prijavila je rekonstrukciju vatrogasnog doma, Kulturno umjetnička udruga Voćin prijavila je gradnju doma udruga, a Općina Čađavica i općinski nogometni klub Voćin prijavile su projekte gradnje sportskog centra. Projekte je u suradnji s korisnicima izradila, naravno, razvojna agencija VIDRA VPŽ.
- Projekt gradnje i opremanja dječjeg vrtića u Suhopolju u vrijednosti je od 9.291.363 kuna. Ovim projektom želimo kroz Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj znatno pridonijeti ostvarenju preduvjeta za demografsku obnovu općine Suhopolje. Kapaciteta budućeg dječjeg vrtića u Suhopoljhu bit će za 116 djece, a intenzitet potpore koju ćemo dobiti iz ovoga projekta 7.440.000 kuna - rekao je načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat.
Iz Općine Crnac najavljuju da je riječ o vrtiću u Velikom Rastovcu koji bi trebao biti površine 340 četvornih metara.V.G.
Možda ste propustili...

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

Najčitanije iz rubrike