Regija
DUGOGODIŠNJE PRIJATELJSTVO

Učenici iz Kenzingena posjetili Vinkovce
Objavljeno 18. rujna, 2018.
VINKOVCI - Predstavnici njemačkog grada Kenzingena, među kojima su bili i učenici, došli su u Vinkovce i nazočili 53. Vinkovačkim jesenima. U Velikoj gradskoj vijećnici gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić održao je prijam za dugogodišnje goste i prijatelje, zahvalivši im na još jednom dolasku na Vinkovačke jeseni.
- Najveće bogatstvo u ovom našem prijateljstvu je što se kroz godine veliki broj generacija sprijateljio tijekom posjeta školaraca. Dobili smo nova prijateljstva koja će u budućnosti održavati ovu vezu između naših gradova. Tu je velika zasluga profesora i ravnatelja škola. Suradnja s Kenzingenom je na tako visokoj razini da vjerujem da u našim gradovima nema građanina koji ne zna za to prijateljstvo. Nadam se što skorijem ponovnom susretu - istaknuo je vinkovački gradonačelnik.
Gradonačelnik Kenzingena Matthias Guderjan sa suradnicima istaknuo je da su ovo bile jedne od ljepših i boljih Vinkovačkih jeseni, a što se tiče ponude i gostiju sigurno najbogatije te da su naši učenici uživali i shvatili koliko je bilo važnih osoba na Vinkovačkim jesenima. Pri tome je istaknuo susret s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem.
- Prenosim čestitke gradu koji je u posljednje dvije godine mnogo toga napravio, što govori da čelnici rade u dobrom smjeru, a čak su neke stvari bolje nego kod nas. Zahvaljujem vam na pozivu i drago mi je što smo ovdje u Vinkovcima u ovo vrijeme velike manifestacije Vinkovačkih jeseni - rekao je Guderjan.M.K.
Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

Najčitanije iz rubrike