Osijek
DODJELA POTPORA PODUZETNICIMA

Gradonačelnik najavljuje novi model
Objavljeno 19. rujna, 2018.
S novih 208 tisuća kuna za ukupno 15 korisnika Grad Osijek nastavio je dodjelu potpora poduzetnicima čije je sjedište na području Osijeka. Jučer je naime petoj ovogodišnjoj skupini poduzetnika gradonačelnik Ivan Vrkić uručio potpore iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka.
No ovaj put dodjela je bila drukčija, umjesto uobičajeno u potkrovlju svečane dvorane u gradskoj upravi u Kuhačevoj ulici - održana je u središtu grada, u poslovnim prostorima tvrtke Inchoo, a zašto, pojasnio je Tomislav Krolo, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Osijeka.
- Kako su poduzetnici spremi mijenjati se prema situaciji na tržištu, tako se i mi u javnoj upravi trebamo prilagođavati potrebama poduzetnika - rekao je Krolo. Pozvao ih je, još jednom, da daju svoje prijedloge i primjedbe na ovaj gradski program dodjele potpora jer za iduću godinu u pripremi je nešto drukčiji model.
Naime od sedam raspisanih mjera u okviru ovog programa poticanja razvoja poduzetništva, 90 posto i prijava i dodijeljenih sredstava su za dvije mjere - za poticanje poduzetnika početnika te za nabavu informatičke i druge opreme. S druge strane prijave na mjeru za potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima te potpore za certificiranje proizvoda i procesa gotovo su zanemarive.
Uz to, već ove godine, najavio je gradonačelnik Vrkić, iznos potpora dosegnut će dva milijuna kuna. Dosad je od planiranih 1,6 milijuna kuna preostalo još 410 tisuća kuna za dodjelu.
- No, ni tu nećemo stati, očekujem da ćemo u proračunu za 2019. godinu taj iznos dodatno povećati jer smo svjesni, iako to nije u opisu poslova Grada, da moramo poraditi na povećanju produktivnosti i zapošljavanja i industrijskom rastu. Na taj način želimo osigurati uvjete za normalan život građana, da ne moraju odlaziti iz Osijeka - rekao je Vrkić.
U ime nagrađenih, ujedno i kao domaćin jučerašnje dodjele, Aron Stanić iz Inchooa zahvalio je gradskoj vlasti što podržava poduzetnike.
- Nije ovdje doista riječ o iznosima s kojima se može napraviti čudo, ali dobro je da netko osluškuje potrebe poduzetnika - rekao je Stanić. Inchoo će taj iznos potpore iskoristiti za mjere promocije na sajmovima. D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike