Osijek
U OKVIRU PROGRAMA EUROPA ZA GRAĐANE

Promocija Čepina u Herceg Novom
Objavljeno 19. rujna, 2018.
„Zajedno u prošlosti-zajedno u budućnosti“, projekt Općine Čepin s kojim se upravo ta slavonska najveća općina predstavlja u Herceg Novom u okviru programa Europa za građane, a u sklopu čega bi se trebale te općine i pobratimiti. Općini Čepin odobreno je 14.615 eura kako bi 86 ljudi otišlo u Herceg Novi zbog razmjene iskustava i ostvarivanja buduće suradnje s njihovom Općinom, a uspješno su završili i promotivni film s najraznovrsnijim informacijama o Čepinu.
Ovaj projekt rezultat je prijave na natječaj raspisan iz programa Europa za građane, odnosno na mjeru 2.1. Bratimljenja Općina i gradova. Pristiglo je 40 projektnih prijedloga iz cijele Hrvatske na ovaj natječaj, međutim samo njih pet je odobreno, a među njima se našla i Općina Čepin na što su u Čepinu iznimno ponosni.
- Jedan od uvjeta ovoga natječaja bio je da se povežu najmanje dva partnera/zemlje, od kojih najmanje jedna treba biti država članica EU-a. Stoga se općinska uprava na čelu s načelnikom Draženom Tonkovcem odlučila dati priliku zemlji koja još nije članica Europske unije, odnosno Crnoj Gori, točnije Općini Herceg Novi. Ideja, na kojoj se zasniva ovaj projekt, leži u obnovi prijateljstva s Općinom Herceg Novi, s kojom se Čepin još davne 1965. godine pobratimio kada je bio još pod sastavom grada Osijeka. Dakle ovo je obnova starog prijateljstva, a tijekom četverodnevnog posjeta dionici lokalne zajednice - predstavnici naše općine, lokalni poduzetnici, proizvođači, članovi udruga te KUD Ivan Kapistran Adamović će se promovirati kaže Kalajžić, napominjući kako je ovaj posjet početak jednog novog prijateljstva i suradnje. D. Pejić
Možda ste propustili...

STRUČNI SKUP O SIMULIRANIM SUĐENJIMA

Stekli znanja o važnosti sudstva

REGIONALNI ZNANSTVENI CENTAR PANONSKE HRVATSKE

Otkriveni talenti - lokomotiva razvoja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana