Osijek
PANONA FEST 2018.

Bijeg iz urbane gužve u skrivene kutke Slavonije
Objavljeno 18. rujna, 2018.
Udruga za kreativni razvoj Slap zajedno s partnerima već sedmu godinu zaredom organizira urbani getaway ecofestival pod nazivom Panona fest, koji će se ove godine održati od 21. do 22. rujna. Festivalski događaji smješteni su na potezu od Osijeka do Erduta te dijelom u Baranji.
Panona fest dvodnevna je manifestacija koja promovira aktivni turizam te ima za cilj urbanoj sredini približiti bogate ekoturističke potencijale Slavonije. Na prvi dan festivala, u petak, 21. rujna 2018., u Kulturnom i znanstvenom centru "Milutin Milanković" u Dalju održat će se Panona Forum "Hrana naša svagdašnja", a subota, 22. rujna 2018., rezervirana je za Panona Reli. Riječ je o aktivnom istraživanju ekoturističkih potencijala Slavonije kroz tri različite rute, prilagođene sportskim rekreativcima i osobama sklonim povremenim fizičkim aktivnostima.
Ide se pješice, kanuima ili biciklima. Start je pješačke rute u Aljmašu, vodi uz Dunav, penje se prema vidikovcu u Dalj-planini i nakon toga završava u Erdutu.
Biciklistička skupina kreće iz Tvrđe, a belišćanski Baraberi povest će zainteresirane u kanuima riječnim putevima do Aljmaša, gdje će se svi iskrcati i nastaviti biciklima prema završnoj svečanosti u Erdutu.
Organiziran je i besplatni autobusni prijevoz za povratak u Osijek, koji će kretati iz Erduta u 19 i 20.30. Prijave su moguće online, a sve dodatne informacije vezane uz festival moguće je dobiti preko Facebook stranice Panona festa ili mailom na udruga.slap[@gmail.com. I.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike