Mozaik
DODIJELJENE NAGRADE EMMY

Trijumf "Igre prijestolja" i "Čudesne gđe Maisel"
Objavljeno 18. rujna, 2018.
Netflix, koji je imao 112, nominacija, dobio je jednaki broj nagrada kao HBO: 23

Serije "Igra prijestolja" i "Čudesna gđa Maisel" najveći su dobitnici ovogodišnje dodjele nagrada Emmy, koja se održala u ponedjeljak u Los Angelesu.


Najvećim gubitnicima smatraju se distopijska "Sluškinjina priča" i FX-ova nadrealna hip-hop komedija "Atlanta", koje nisu osvojile ni jednu nagradu, kao ni zvijezde Elisabeth Moss i Donalda Glover. Nakon izostanka s Emmyja prošle godine, HBO-ova srednjovjekovna fantasy serija "Igra prijestolja" osvojila je ukupno devet Emmyja, uključujući tehničke nagrade za specijalne efekte i kaskadere, te je treći put proglašena najboljom dramskom serijom, pobijedivši "Sluškinjinu priču", prošlogodišnjeg laureata. Netflix, koji je imao najviše nominacija, njih 112, na kraju je završio izjednačen s HBO-om, s 23 dobivene nagrade.
Amazonova serija "Čudesna gđa Maisel" o kućanici iz 50-ih godina prošlog stoljeća koja se okreće stand-up komediji, uzela je nagradu za najbolju komediju. Iznenađujuće, hvaljena satirična serija "Atlanta" (FX), za koju je prošle godine nagrađen glumac Donald Glover, ove je godine osvojila samo dvije nagrade od 13 nominacija (za gostujuću glumicu Katt Williams i kameru Christian Sprenger). "Čudesna gđa Maisel" je osvojila još sedam nagrada, među njima i onu za najbolju glumicu u humorističkoj seriji, Rachel Brosnahan. Zapravo je postala i dio povijesti, jer je autorica ove serije Amy Sherman-Palladino postala prva žena koja je dobila Emmy i za scenarij i i za režiju humorističke serije. Najboljim glumcem u humorističkoj seriji proglašen je Bill Hader za seriju "Barry", crnu komediju o plaćenom ubojici koji se doseli u Los Angeles i krene na satove kazališne glume. Njegov kolega iz serija, legendarni glumac Henry Winkler konačno je osvojio Emmyja nakon što je bio nominiran pet puta u karijeri (tri puta za "Happy Days" sredinom 1970.-tih, te kasnije za gostovanja u serijama "Battery Park" i "Pravda za sve").
Za najbolju dramsku glumicu proglašena je Claire Foy za svoju ulogu kraljice Elizabete u popularnoj Netflixovoj seriji "Kruna". "Ovo se nije trebalo dogoditi", rekla je iznenađena Foy. Matthew Ryhs odnio je nagradu za najboljeg glumca u drami za ulogu ruskog špijuna u finalnoj sezoni "Amerikanaca", FX-ova serijala o hladnom ratu. Peter Dinklage je najbolji sporedni glumac za "Game of Thrones", a Thandie Newton najbolja sporedna glumica za ulogu robota Maeve u hit seriji "Westworld". "Iako ne vjerujem u boga, zahvalit ću joj večeras", rekla je Newton primajući nagradu.
Najbolja miniserija je "The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story" (FX). Najboljim glumcem u miniseriji proglašen je upravo Darren Criss za "The Assassination of Gianni Versace: America Crime Story", a najbolja glumica u miniseriji je Regina King za "Sedam sekundi". "Saturday Night Live" je nagrađen za najbolji variety program i time dobio svoj 72. Emmy od 1975. godine.
Osmostruka dobitnica Emmyja, koja je u karijeri dobila čak 24 nominacije, 96-godišnja Betty White, pojavila se na svečanosti dodjele i podsjetila se svojih uspješnica "The Golden Girls" i "The Mary Tyler Moore Show". "Nevjerojatno je da sam još uvijek u ovom poslu i da me vi i dalje trpite. Sve što mogu reći je da je ovo jako lijepo zanimanje i ne mogu biti sretnija", rekla je Betty i dobila stojeće ovacije publike.
Voditelji dodjele Michael Che i Colin Jost su se tijekom ceremonije šalili na račun različitosti na televiziji, seksualnih ekscesa u industriji zabave i moći servisa za streaming serija poput Amazona i Netflixa. "Velika je čast dijeliti ovu noć s mnogim, mnogim talentiranim i kreativnim ljudima u Hollywoodu koji još nisu ulovljeni", rekao je Che, referirajući se na desetke muškaraca koji su prošle godine smijenjeni zbog niza optužbi o seksualnom uznemiravanju. Hina
Betty White
DOBILA JE STOJEĆE OVACIJE PUBLIKE
Najvećim gubitnicima smatraju se "Sluškinjina priča" i FX-ova nadrealna hip-hop komedija "Atlanta"
Možda ste propustili...

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike