Sport
VEČERAS POČINJE NOVA SEZONA

Kreće lov na prekid dominacije kraljevskog kluba u Ligi prvaka
Objavljeno 18. rujna, 2018.

Večerašnjim utakmicama u skupinama A-D počinje nova sezona Lige prvaka. A time i lov na rekordera Real Madrid, koji je posljednjih godina "privatizirao" ovo natjecanje, postavši prvi klub u povijesti Lige prvaka koji je prvo obranio naslov, a prošle sezone i prvi s "hat-trickom" u nizu, ponovivši tako domet Bayerna (1973-76), koji je u Kupu prvaka posljednji uspio tri puta uzastopno slaviti.


"Kraljevski" je klub tako uzeo svoj ukupno 13. naslov najbolje europske momčadi, četvrti u posljednjih pet sezona, a njegovu je dominaciju u tom razdoblju samo 2015. prekinula Barcelona. Najveći rival Madriđana i ove će sezone biti jedan od najvećih kandidata za naslov, moglo bi se reći jedan od sedmorke koji iz prvih redova favorita "ciljaju" na skidanje Reala s trona. Uz njih, najveći konkurenti Realu trebali bi biti Atletico Madrid, Juventus, PSG, Manchester City, Liverpool i Bayern.
U odnosu prema većini tih suparnika, Real je imao neuobičajeno tiho ljeto, bez velikih dolazaka, osim vratara Courtoisa. S druge strane, otišla je najveća zvijezda Ronaldo (u Juventus), trener Zidane, a i naš Mateo Kovačić (u Chelsea). No, iako bi aktualnim prvacima sigurno dobro došlo i nešto "svježe krvi", još uvijek u svojim redovima ima dovoljno vrhunskih igrača za još jedan trofej u nizu, među ostalima i najboljeg igrača prošle sezone Luku Modrića.
Hrvatski prvak ni ove sezone neće igrati u elitnom natjecanju, no naš će nogomet ipak biti zastupljen, s ukupno čak 21 igračem te dva trenera (Niko Kovač s Bayernom i Ivan Leko s Club Bruggeom). Osim Modrića, oni koji se mogu nadati konačnom slavlju su Ivan Rakitić (Barcelona), Mario Mandžukić (Juventus), Dejan Lovren (Juventus) te Nikola Kalinić (Atletico Madrid), dok će preostali ipak zadovoljstvo nalaziti u što boljem osobnom i klupskom nastupu.
Već prva večer Lige prvaka donosi i nekoliko vrlo zanimljivih susreta, među kojima i ogled favorita za naslov, prošlosezonskog finalista Liverpoola i PSG-a u skupini C. Oba su kluba dominantno otvorila nacionalna prvenstva, s pet pobjeda, večeras će se prvi put susresti, a "redsi" brane pozitivan niz od 16 utakmica bez poraza na Anfieldu. Nakon sedam sezona u Ligu prvaka vratio se Inter, koji je i posljednji talijanski klub koji je podigao trofej u ovom natjecanju, a večeras će ugostiti Tottenham. Bez ozlijeđenog Šime Vrsaljka, koji još nije zaliječio ozljedu lijevog koljena, ali s Ivanom Perišićem i Marcelom Brozovićem vjerojatno u početnom sastavu.
Od ove sezone prvi će se put utakmice igrati u dva termina, u 18.55 i 21 sat, što bi dodatno trebalo povećati gledanost, a time, naravno, i prihode. Finale je 1. lipnja na novom stadionu Atletico Madrida, Wanda Metropolitano. G. Roguljić
VEČERAŠNJI PAROVI 1. KOLA LIGE PRVAKA
SKUPINA A: Monaco - Atletico Madrid, Club Brugge - Borussia (D)

SKUPINA B: Inter - Tottenham, Barcelona - PSV

SKUPINA C: Crvena zvezda - Napoli, Liverpool - PSG

SKUPINA D: Schalke - Porto, Galatasaray - Lokomotiv Moskva
Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike