Novosti
POGIBIJA DJELATNIKA VODOVODA I UREDNOSTI

Istraga o stradanju radnika još traje
Objavljeno 18. rujna, 2018.
Tri su mjeseca prošla od tragedije u Čepinu kad su u prepumpnoj stanici u Kalničkoj ulici poginula dva djelatnika osječkog Vodovoda i djelatnik čepinske Urednosti. Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku na naš upit o istrazi tog događaja odgovara kako su trenutno u fazi postupanja te ne mogu odgovoriti na upit o istrazi. "Sukladno sa Zakonom o kaznenom postupku, postupanje državnog odvjetništva tijekom izvida je tajno", kratko odgovaraju iz Odvjetništva.
Podsjetimo, do pogibije triju radnika došlo je nakon što je djelatnik čepinske Urednosti ušao u kanalizacijski otvor i izgubio svijest. Kolega mu je pokušao pomoći i izvući ga iz šahta, no i on je upao u njega, a nedugo potom bez svijesti su u šahtu završila još dva radnika koja su pokušala pomoći. Jedan od preživjelih iz te nesreće je Ivica Mazur, koji je, kako su tada potvrdili liječnici, zadobio teške ozljede. Tri mjeseca nakon tragedije, kako doznajemo od direktora Urednosti Čepin, Mazur se nije vratio na posao.
- Naš djelatnik je još na bolovanju i, koliko znam, još je na terapijama. No naša tvrtka pomogla mu je u svemu što mu je trebalo. Naime, kako nema svoje vozilo, kolege su ga vozili u bolnicu na preglede. Svakako se nadam da će se uskoro vratiti i želim mu brzo ozdravljenje - poručio je Barišić.
Neslužbeno doznajemo da su Mazuru najviše nastradala pluća. M. Mihelić
Možda ste propustili...