Regija
GRAD SUBVENCIONIRA ČIPIRANJE STOTINJAK PASA

Građanima prvo opomene pa kazne
Objavljeno 17. rujna, 2018.
BELI MANASTIR - Problem sve većeg broja pasa na gradskim ulicama, od kojih većina ima vlasnika, prepoznat je i u belomanastirskoj gradskoj upravi.
- Pse koji na neki način teroriziraju naše sugrađane svrstavamo u dvije skupine - lutalice i one koji imaju vlasnika. Danas, u suradnji s Veterinarskom stanicom, krećemo s akcijom kojoj je cilj utvrditi vlasnike pasa koji se ne pridržavaju gradske odluke i zakona te svoje ljubimce bez nadzora puštaju izvan svojih dvorišta - kažu u gradskoj upravi, naglašavajući kako će komunalni redar vlasnicima pasa za koje se utvrdi da ne postupaju prema gradskoj odluci dati nalog da se pridržavaju zakonskih odredbi. Svaki takav nalog, nastavljaju, bit će svojevrsna opomena, koja, barem za sada, ne predviđa sankcije. No, nastavljaju, nakon određenog vremena, svaki će novi prekršaj biti sankcioniran ne tako malim kaznama, koje se kreću od 2500 do 10.000 kuna. Budući da sankcije snose i vlasnici pasa koji nisu čipirani, u gradskoj su upravi odlučili subvencionirati čipiranje pasa.
- U gradskom je proračunu osiguran novac za čipiranje stotinjak pasa do kraja godine pa molimo sve sugrađane kojima je iznos za čipiranje visok, a koji svoju obvezu nisu izvršili, da se jave u Veterinarsku stanicu kako bi dogovorili sve pojedinosti - ističu u gradskoj upravi. Također, podsjećaju kako je još ranije donesena odluka o subvencioniranju kastriranja pasa za sugrađane korisnike pomoći za uzdržavanje, a sve radi sigurnosti na gradskim ulicama, pa ponavljaju već objavljeni poziv.
- Bilo bi dobro da svi naši sugrađani prvo rješenje koje eventualno budu dobili, a za koje neće snositi posljedice, shvate krajnje ozbiljno jer u budućnosti neće biti nikakvih popusta - upozoraju, podvlačeći kako je iz dana u dan sve više poziva uznemirenih građana koji se ne usude djecu puštati samu u školu ili se bezbrižno šetati gradskim ulicama.
Podsjetimo, krajem prošlog tjedna jednog je Belomanastirca ugrizao pas na Lidlovom parkingu, nakon čega je zatražio liječničku pomoć. Veterinarska stanica u suradnji s gradskom upravom poduzela je tada akciju hvatanja psa, a utvrđeno je kako pas nije bio čipiran, ali je imao ogrlicu. I. Getto
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

Najčitanije iz rubrike