Regija
EKSPANZIJA TURIZMA U VUKOVARU

Grad financirao edukaciju deset turističkih vodiča
Objavljeno 17. rujna, 2018.
VUKOVAR - Početkom godine Grad Vukovar i osječki Ekonomski fakultet potpisali su ugovor o provedbi edukacije za polaznike iz Vukovara, turističke vodiče za područje istočne Hrvatske.
Gradska je uprava stipendirala deset polaznika koji su uspješno odslušali i položili sve ispite. Kandidati su time ispunili sve uvjete kako bi dobili dozvole za turističko vođenje na području Vukovara i okolice, a na svečanosti održanoj u gradskoj vijećnici uručene su im potvrde o završenom seminaru. Potvrde su im uručili gradonačelnik Ivan Penava i dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Boris Crnković, a tom je prigodom Penava istaknuo kako su na natječaju odabrali kandidate koji su se pokazali najboljima te ih poslali na edukaciju.
- Sama činjenica o 30-postotnom povećanju broju dolazaka turista u 2017. godini u odnosu prema godini prije te o 36 posto povećanja broja noćenja govori dovoljno koliko Vukovar postaje privlačna turistička destinacija. To je smjer kojim želimo ići, a dobre je rezultate nemoguće ostvariti bez kvalitetno osmišljenih poteza - naglasio je Penava, uz čestitke polaznicima edukacije, ali i Ekonomskom fakultetu u Osijeku na odlično obavljenom poslu.
Dekan toga fakulteta Boris Crnković iznimno je zadovoljan postignutim rezultatima tromjesečne edukacije.
- Edukaciju za turističke vodiče na našem fakultetu realiziramo već 20 godina. To je specifično zanimanje jer turistički vodiči moraju imati različitu širinu znanja. Prije svega, moraju imati komunikacijske vještine kako bi mogli komunicirati s ljudima i grupama koje će voditi, no nužna su i teorijska znanja koja se vežu uz povijest destinacije koju opisuju, uz njezine kulturne i prirodne sadržaje - pojasnio je Crnković.
Iz gradske uprave naglašavaju da pozitivni statističkih podaci upozoravaju na ekspanziju turističkog sektora u Vukovaru, a u tijeku je niz projekata koji bi trebali dodatno proširiti i ojačati turističku djelatnost. Na području cijele Vukovarsko-srijemske županije u prošloj su godini ostvareni rekordni turistički rezultati, a najviše je noćenja zabilježeno u Vukovaru.
Te brojke prati i privatni sektor, pa je otvoreno osam novih smještajnih objekata s ukupno 188 ležaja.D.Korpoš
Zbog razvoja turizma radi se na pojačanju gastroponude te ponude smještajnih kapaciteta i infrastrukture
Najčitanije iz rubrike