Regija
REZIME 53. VINKOVAČKIH JESENI

Na programima više
od 120.000 posjetitelja
Objavljeno 17. rujna, 2018.
VINKOVCI - Prema ocjenama brojnih posjetitelja, ali i izlagača, ugostitelja i svih onih koji su na bilo koji način bili dio 53. Vinkovačkih jeseni, ovogodišnja manifestacija najbolja je do sada. S tim se slažu i organizatori.
- Ovogodišnje Vinkovačke jeseni bile su lijepe, ugodne oku i duši, bilo je uistinu svega - od gastronomije do pjesme na svakom koraku te bogatog pograma uz obilje tradicijske kulture. Ove je godine sve prošlo u miru, nije bilo značajnijih incidenata, ali moramo osuditi vandalski čin paljenja instalacije od slame na ulazu u Slavonski sokak. Nije to nešto preveliko, ali budući da smo mi naviknuti da Vinkovačke jeseni uvijek imaju jedan lijep i ugodan ton, to je svakako za osudu. Naši su građani to također osudili, Vinkovčani žive za Vinkovačke jeseni. Zahvala građanima Vinkovaca što su opet pokazali da smo jedan od najgostoljubivijih gradova, da smo grad koji zna iznijeti manifestaciju i da smo u konačnici grad koji voli tradicijsku kulturu. Vinkovačke jeseni najveća su manifestacija u kontinentalnoj Hrvatskoj i malo koji grad ima ovakav događaj - rekao je na konferenciji za novinare Ivan Bosančić, predsjednik Organizacijskog odbora 53. Vinkovačkih jeseni i gradonačelnik Vinkovaca.
Direktorica Novosti d.o.o Mirjam Jukić zahvalila je medijskim kućama za pronošenje imena Vinkovačkih jeseni preko raznih medija te je istaknula kako je u deset dana programe pratilo više od 120.000 posjetitelja.
Zamjenik gradonačelnika Gabrijel Šokičić zahvalio je svim organizatorima, građanima i posjetiteljima.
- Drago mi je što iz manifestacije u manifestaciju dodajemo nove sadržaje, da uz okosnicu onoga što jesu Jeseni, a to su tradicija, kultura, ples, kolo, imamo i drugih manifestacija tako da su Vinkovačke jeseni prihvatljive i zanimljive širem krugu publike, od najmlađih do najstarijih. Posebno bih istaknuo Dječje vinkovačke jeseni, koje su zalog za budućnost - kazao je Šokičić. M.K.
Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike