Regija
PUNI IDEJA, UVIJEK ZA AKCIJU

Klub mladih potiče kreativnost i održava živom alternativnu scenu
Objavljeno 18. rujna, 2018.
DONJI MIHOLJAC - Među mnogim udrugama u Donjem Miholjcu koje potiču svoje sugrađane na kvalitetno i raznovrsno provođenje vremena, posebno mjesto pripada Udruzi Klub mladih koja je zbog svojih aktivnosti prepoznata već od samih osnutaka 2003. godine, a i ovog ljeta organizirala je brojne sadržaje te se aktivno uključila u program proslave Dana grada Donjeg Miholjca koji je upravo počeo.
Klub mladih Donji Miholjac trenutačno broji oko 40 članova, od toga su šest suorganizatori: predsjednik Bojan Martinović, Alen Ljubičić, Mislav Matijević, Denis Kaksa, Katarina Šapina i Laura Bunjevac. U počecima djelovanja orijentirana na podizanje društvene svijesti, udruga organizira nekoliko radionica: Demokracija i mladi, Znanjem protiv ovisnosti i Mladi u lokalnoj zajednici kojima potiče određene lokalne dobne skupine na angažiranje.
- Osim društvenih tema, cilj organizatora oduvijek je bio približiti sugrađanima alternativne sadržaje te održati postojeću alternativnu scenu atraktivnom kroz ponudu raznolikih događaja poput 1. NLO i Star Trek konvencije Domikon, likovno-umjetničkih radionica u suradnji s ostalim lokalnim udrugama te koncerata. Klub je za sada ugostio nekoliko glazbenih imena poput Krankšvestera, Debelog precjednika, uz još nekoliko lokalnih rock-bandova – The Frontiersa, Trip Kirbyja, Acoustic Junkiesa..., s neskrivenim ponosom ističu u ovom Klubu.
Osim raznolike glazbene ponude koju je planirano obogatiti i proširiti, udruga potiče i na svakodnevnu kreativnost, otkrivanje i stjecanje novih hobija. Time vođeni, organizirali su i svoj prvi pub kviz, uz likovne i fotografske radionice, kino na otvorenom, slušaonice te surađivali u sportskim događanjima i manifestacijama.
Jedna takva upravo je održana proteklog vikenda u suradnji s udrugom Društvo Naša Djeca, gdje je Discom pod zvijezdama i još jednom projekcijom filma u ambijentalnom dvorištu kluba, Klub ovaj put nastojao razveseliti svoje najmlađe sugrađane uz bezalkoholne koktele, DJ-a, ples i druženje. Kako bi razbili nostalgiju za toplim danima i omogućili kratak zaborav na školu i druge obveze, odlučili su organizirati i dvodnevni program posvećen gostujućim i domaćim odbojkaškim klubovima.
Iako je ovogodišnje ljeto na izdisaju, organizatori već planiraju "Ljetnu šemu 2", a u međuvremenu su otvoreni za različite aktivnosti, suradnje i posve nova iskustva.
Lidija Aničić
Cilj je motivirati na druženje bez alkohola i mobitela te pokazati prednosti bavljenja hobijima i sportom
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike