Sport
RUKOMETNA LIGA PRVAKA

Marin Šego spriječio PPD Zagreb u osvajanju boda protiv favoriziranog mađarskog prvaka
Objavljeno 16. rujna, 2018.

Mađarska pjesma orila se Gradskim vrtom, koji je za ovu prigodu poslužio kao domaći teren PPD Zagrebu. Na startu Lige prvaka za rukometaše hrvatskog prvaka svladao je minimalno mađarski prvak MOL Pick Szeged.


Činjenicu da se susret igra u Osijeku iskoristili su mnogi navijači MOL Pick Szegeda, njih 400-ak stiglo je u Osijek na definitivno njima najbliže gostovanje ove sezone u Ligi prvaka. Stiglo je nešto i "lavova", navijača Zagreba uglavnom vezano za klub, a dobro su obje tribine Gradskog vrta napunili i domaći ljubitelji rukometa.
Sastav Line Červara prvo poluvrijeme predstavio se u jako dobrom izdanju, puno bolje negoli prigodom njihovog posljednjeg posjeta Slavoniji kada su prije nešto više od tri tjedna poraženi u Našicama. Igru PPD Zagreba poveo je na početku Belgijac Qerimi koji je na leđima nosio legendarni broj 34 kojeg je u Zagrebu nosio Ivano Balić. Na vratima gostiju stao je Marin Šego, za obranu je zadužen bio Našičanin Alen Blažević, dok je Mirko Alilović u prvom poluvremenu uglavnom savjetima bodrio svoga Hercegovca. U prvom poluvremenu favorizirani gosti nisu imali niti jedno vodstvo. "Zagrebaši" su prvi put otišli na "plus dva" sredinom prvog poluvremena kada je Šušnja zabio za 6:4. Potom smo vidjeli i Zlatka Horvata na desnom vanjskom što Lino Červar prakticira ove sezone, a nekoliko Šeginih obrana u nizu omogućile su gostima da do odmora dođu do izjednačenja (9:9). Ipak, završnica je pripala domaćinu u Gradskom vrtu. BiH reprezentativac Burić, pa potom Horvat iz sedmerca, a u posljednjim sekundama bivši igrač NEXE-a s desnog krila tresli su Šeginu mrežu za vodstvo 12:9, tada najveće Zagrebovo na susretu.
Prednost "zagrebaša" brzo se istopila. Nakon šest minuta nastavka Mađari su poveli (13:14), a potom je Šego zabio sa svojih vrata na praznu mrežu. Veliki hendikep u trenucima kada se Červar odlučio zaigrati "sedmog igrača" bilo je isključenje Tina Kontreca. Opravdano, pogodio je u lice lijevog vanjskog Bodu. Ipak, domaći su se stabilizirali, u 44. minuti preko Josipa Božića Pavletića ponovno došli u vodstvo (17:16). U potpunom "egalu" ušlo se u posljednjih pet minuta susreta u kojem je Červar forsirao "sedmog igrača". Na ulasku u posljednju minutu susreta Bodo je s lijevog vanjskog donio gostima novo vodstvo (23:24), a potom je nakon time-outa, deset sekundi prije kraja Marin Šego obranio pokušaj Valentina Ravnića s lijevog krila. Krenula je jurnjava po terenu hrvatskih igrača, međutim Mađari su sačuvali loptu u svom posjedu i stigli do premijerne pobjede u ovosezonskoj Ligi prvaka.
Krešimir Lacković
PPD ZAGREB  23 (12)

MOL PICK SZEGED  24 (9)

OSIJEK – Dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 2.500. Suci: Vaidas Mazeika i Gatelis Mindaugas (Litva).

PPD ZAGREB: Kastelic (5+0), Jović (2+0), Ereš, Mrakovčić, Božić-Pavletić 3, Kontrec, Burić 3, Sršen 1, Horvat 8 (3), Šušnja 2, Potočnik 1, Jotić 2, Ravnić, Qerimi 1, Mandić 1 i Bičanić 1.

MOL PICK SZEGED: Alilović, Šego 1 (11+0), Maqueda 2, Kallman 6, Bodo 4, Sigurmannsson 2(1), Canellas 1, Balogh 2, Blažević, Gaber, Šoštarić, Rodriquez, Banhidi 6, Kasparek, Bombač i Žitnikov.

SEDMERCI: PPD Zagreb 3(3), MOL Pick Szeged 2(2); ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 4 minute (Kontrec 2, Šušnja 2), MOL Pick Szeged 8 minuta (Blažević 2+2, Banhidi 2, Gaber 2). Crveni karton: Kontrec (PPD Zagreb).
Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

Najčitanije iz rubrike