Sport
OČEKIVAN PORAZ RUKOMETAŠICA OSIJEKA NA STARTU PRVE HRL

Koprivničanke su ipak neki drugi svijet
Objavljeno 17. rujna, 2018.
U prvoj "povratničkoj" utakmici u Prvoj ligi, na početku novog prvenstva, rukometašice Osijeka, očekivano, pretrpjele su uvjerljiv poraz od Podravke Vegete, 34:20. Aktualne prvakinje na parketu dvorane Zrinjevac potvrdile su razliku u klasi između tih dviju ekipe te će Osječanke priliku za bodove, ali i bolji dojam tražiti u ogledima s kvalitativno bližim suparnicama.
Priželjkivala je domaća trenerica Jelena Crnov ipak nešto manje treme i respekta prema gošćama, no njezine su igračice podlegle grču dvoboja s objektivno mnogo kvalitetnijom ekipom. Četiri tehničke pogreške u prvih osam minuta, nekoliko obrana gostujuće vratarke Tucaković koje su omogućile brze polukontre i pogotke te porozna obrana rezultirale su da su Koprivničanke u već 12. minuti vodile sa 9:0. Tek dvije minute poslije zabile su Osječanke prvi pogodak te potom do kraja poluvremena održavale taj zaostatak. I u drugo su poluvrijeme bolje krenule gošće, koje su u 36. povele sa 23:12 te su potom i one ušle u nešto lakši ritam pa se do pretkraj susreta igralo praktički pogodak na pogodak. Tek u samoj završnici Koprivničanke su još malo kaznile promašaje i pogreške domaćih te na kraju stigle i do najvećih "plus 14".
Žal zbog katastrofalnog starta u susret istaknula je i trenerica Crnov, svjesna da je pred njezinom ekipom još puno posla.
- Bez obzira na to što smo se pripremale na to, što sam upozorila cure da je baš prvih 10-15 minuta najvažnije za daljni tijek utakmice, dogodila se nekakva blokada. Kao da su im noge bile odrezane, nisu se mogle pomaknuti i Podravka je to vrlo brzo uspjela iskoristiti. Žao mi je što smo počele igrati tek od 17.-18. minute i do pred kraj onda i održale rezultat u egalu. No drago mi je da ipak nije bio potpuni potop nakon lošeg otvaranja utakmice, pokazale smo da karakter imamo, da se možemo dići bez obzira na to kako startamo. Imamo puno stvari koje ćemo iz ove utakmice naučiti i na kojima moramo raditi - rekla je nakon poraza na startu prvenstva trenerica ŽRK Osijek, čestitavši gošćama na zasluženom slavlju. Slično razmišlja i Marina Putnik, koja je s lijevog krila zabila tri pogotka.
- Čestitke Podravci na pobjedi, klasu su iznad nas, što su pokazale i ulaskom u Ligu prvakinja. Razlika je očita i tek kad su počeli mijenjati, onda je bilo nešto lakše pa smo mogle i odigrati nešto. Mi trebamo nastaviti raditi, boriti se i pokazati u utakmicama što slijede, protiv suparnica koje su nam u rangu i s kojima možemo igrati. G. Roguljić
Osijek*20 (11)

Podravka Vegeta*34 (20)

OSIJEK - Dvorana Zrinjevac. Gledatelja: 150. Suci: Matija Brodić i Matija Hodžić (oba Zagreb)

OSIJEK: Putnik 3, Daidžić 1, Hren, Ljubas 2, Privara 1, Bošnjak 1, Zirn 5 (2), Dragojević, Borac (4+0), Prskalo 1 (1), Jeršek, Zagorščak 3, Špoljarić 2, Damjanović 1, Brkić (2+0), Frančić

PODRAVKA VEGETA: Tucaković (7+0), Turk 3, Holešova 4, Karlovčan, Popović 2, Milošević 4, Džono 2, Milosavljević 3, Risović, Franušić 1, Ećimović (3+1), Petika 3, Čigirinova 5 (1), Ihneva 5, Debelić, Ježikava 2

SEDMERCI: Osijek 4 (3), Podravka Vegeta 2 (1); ISKLJUČENJA: Osijek 2 minute (Zirn 2), Podravka Vegeta 8 minuta (Milosavljević 2, Petika 2, Čigirinova 2, Debelić 2)
Darovi gostima i sucima
Uoči početka susreta domaćin je priredio i malo darivanje. U povodu ulaska u Ligu prvakinja prigodne darove primili su kapetanica Podravke Vegete Dragica Džono i trener Zlatko Saračević, a slično je domaćin uručio i zagrebačkom sudačkom paru Matiji Brodiću i Matiji Hodžiću, kojima je ovo bio debi u Prvoj HRL.
Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike