Regija
POSLOVNO-INOVACIJSKI CENTAR GOTOVO POPUNJEN

U više od 30 tvrtki radi približno 150 djelatnika
Objavljeno 17. rujna, 2018.
U BIC-u su smješteni mali i srednji poduzetnici, kao i manje inovativne tvrtke
VUKOVAR - Poslovno-inovacijski centar BIC Vukovar otvoren je prije dvije godine i u njega je uloženo 21,3 milijuna kuna, s tim da je 18 milijuna osigurano u Europskom fondu za regionalni razvoj, a preostalo je investirao Fond za obnovu i razvoj Vukovara.
Projekt uključuje proizvodni centar s 11 poslovnih prostora namijenjen malim i srednjim poduzetnicima, centar inovativnog poduzetništva s 15 poslovnih prostora za manje inovativne tvrtke te edukacijski centar.
Predstavnici gradske uprave obišli su tvrtku 2Boots koja u BIC-u posluje od lipnja. Bave se proizvodnjom pletenih i kukičanih tkanina i zapošljavaju 15 djelatnika, međutim direktorica Martina Hruškova kaže kako će im zbog širenja opsega posla uskoro trebati još 10-15 djelatnika.
- U Vukovaru poslujemo 8 godina i surađujemo s tvrtkom Vukovar tekstil pa je pokretanje ovog poduzeća zapravo nadogradnja poslovnih aktivnosti. Prije dvije godine počeli smo razmišljati o proširenju na tržište obuće i u tom smo poslu sada uspješni. Imamo dosta posla i sve izvozimo u Italiju, gdje su nam glavni klijenti - rekla je Hruškova.
Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić naglasila je kako je svaka novootvorena tvrtka Vukovaru važna jer prije svega znači otvaranje novih radnih mjesta.
- Upravo je to najvažniji cilj ove gradske uprave. Prema informacijama iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, broj zaposlenih u našem gradu kontinuirano raste, posljednjih je mjeseci otvoreno nekoliko tvrtki u Gospodarskoj zoni i nadam se kako će se taj trend nastaviti. Grad je otvoren prema novim zainteresiranim investitorima, a ova tvrtka prima potporu kroz subvencioniranu cijenu zakupa prostora - navela je Mujkić.
Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić istaknula je kako u BIC-u posluje više od 30 tvrtki.
- Većina onih koji ovdje posluju namjerava tu i ostati - rekla je, dodajući kako je u BIC-u zaposleno više od 150 radnika.
Dragana Korpoš
Rade za minimalac, plaća redovita
Iz gradske uprave navode kako se poslovni prostori u BIC-u kontinuirano popunjavaju i otvaraju nova radna mjesta, a trenutačno je prazna samo jedna hala koja se oslobodila prije nepunih mjesec dana i dva mala poslovna ureda. Neka su poduzeća napustila BIC jer su širila posao ili su pronašla druge poslovne prostore.

Biljana Hudak iz Vukovara, zaposlena u tvrtki 2Boots, rekla je kako je radnicima najvažnije to što je plaća redovita. "Kad nemaš što drugo, onda je dobro i ovo, svaki je posao naporan na svoj način, pa i ovaj. Radno je vrijeme od 7 do 15, često se rade i subote, plaća je minimalac, ovisno o radnim subotama, od 2.800 do 3.300 kuna“, navela je. Slično su izjavile i druge zaposlenice, naglašavajući kako je na nesigurnom tržištu rada u Vukovaru bitno imati posao koji je redovito plaćen, makar se radilo i o minimalcu, jer je najvažnije osigurati egzistenciju obitelji.
Možda ste propustili...

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

Najčitanije iz rubrike