Osijek
DAN GČ RETFALA

Lijić: Retfala je zapostavljena
Objavljeno 16. rujna, 2018.
Obilježavanje Dana Gradske četvrti Retfala trajalo je nekoliko dana, od prošlog četvrtka, kada je počelo koncertom duhovne glazbe, pa sve do jučer u večernjim satima, kada je održana zabava za umirovljenike. Središnji je dan bio petak, kada je i Župa obilježavala svoj crkveni god - blagdan Uzvišenja svetog Križa. Tada je održana i svečana sjednica Vijeća ove gradske četvrti, a tom se prigodom njegov predsjednik Željko Lijić, bez obzira na slavljenički trenutak, nije libio uputiti primjedbe u smjeru gradske izvršne vlasti. Drži, naime, da je Retfala u posljednjih nekoliko godine stavljena ne samo na začelje programskih zbivanja, kada je riječ o gradnji i investicijama koje se realiziraju iz gradskog proračuna, nego Lijić zamjera i izostanak komunikacije od strane gradonačelnika, podsjećajući kako su posljednji susret imali još 2015. godine.
"Svjedoci smo da se na našem području realiziraju neke privatne investicije velike vrijednosti, ali nas ni o tome nitko nije izvijestio", upozorio je Lijić.
U ime gradske vlasti na sjednici su bili Željko Požega i Drago Šerić, predsjednik i potpredsjednik Gradskog vijeća. Požega je tom prilikom uzvratio Lijiću kako su "gradska vrata" svima otvorena te da se ove godine na području Retfale iz proračuna realiziraju investicije vrijedne 717 tisuća kuna. U ime županijske vlasti, nazočne je pozdravio dožupan Petar Lagator koji, kao Retfalčanin, drži da ovaj dio grada ima još neiskorištenih mogućnosti. Program sjednice zaključen je mimohodom, uz pratnju počasne straže DVD-a Retfala, do groblja, gdje su položeni vijenci u sjećanje na poginule branitelje i sugrađane. D. Kuštro
Najčitanije iz rubrike