Crna kronika
VATROGASNE INTERVENCIJE U SLAVONIJI

Izgorjele daske, papir i automobil
Objavljeno 16. rujna, 2018.
PETRIJEVCI - Dvije požarne intervencije imali su pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrijevci u petak i subotu.
- Nakon dojave u petak u 13.58 otišli smo na intervenciju na izlazu iz Petrijevaca prema Osijeku. Gorio je stari prešani papir u kontejneru. U intervenciji je sudjelovalo pet vatrogasaca koji su izašli na teren s autocisternom - doznajemo od Tomislava Maltara, zapovjednika DVD-a Petrijevci. Drugi požar izbio je u subotu na obiteljskom imanju u Petrijevcima. Ondje su izgorjele građevinske daske.
U Donjim Eminovcima nedaleko od Požege u subotu je potpuno izgorio automobil. Za 034portal vozač je rekao da se kretao automobilom od Lipe prema Požegi te da se iz vozila odjednom počelo dimiti. Stao je i izišao pogledati što se događa, kada je odjednom buknula vatra i u trenutku zahvatila cijeli automobil. Ubrzo su na mjesto događaja stigli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege, no od automobila nije ostalo ništa, odnosno potpuno je izgorio. Srećom, vozač nije ozlijeđen. Kako doznajemo iz Županijskog centra 112 Vukovar, u petak u 19.25 kod obilaznice na cesti D-46 u Vinkovcima izbio je požar na otvorenom prostoru koji su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Vinkovci. Osječki profesionalni vatrogasci u petak su gasili požar radnog stroja u Klisi.
Dan kasnije, u subotu, osječki su profesionalni vatrogasci imali intervencije tehničke prirode. Dobili su poziv iz susjedstva, sa Sjenjaka iz zgrade broj 4 gdje je jedna osoba ostala u liftu. Naviknuti na slične intervencije, djelatnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka brzo su vrata lifta otvorili te osobu koja je ostala unutra pustili van.
Osječki se vatrogasci još sjećaju intervencije iz kolovoza 2011., kada se zaglavio lift u zgradi u Rokovoj 40. Vatrogasci su pohitali na mjesto događaja i brzo otvorili vrata. No, kada su ih otvorili, uslijedio je šok, iz lifta su, naslagani jedno na drugo, izišli krupniji mladić i sedam djevojaka koji su u skučenom prostoru proveli pola sata! Na odlasku su im vatrogasci savjetovali da sljedeći put krenu liftom bar dva puta kako bi izbjegli slične probleme. Mladima je to ipak sve bilo smiješno, a samo je jedna djevojka, vjerojatno zbog vrućine, iz lifta izišla blijeda poput kreča.S.Lacić
Automobil planuo u vožnji kod Požege potpuno je izgorio
2

intervencije za vikend imali su vatrogasci DVD-a Petrijevci
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana