Crna kronika
NESREĆA KOD IVANOVCA

Usmrtio pješaka i otišao, policija ga ipak pronašla
Objavljeno 17. rujna, 2018.
Mrtvo tijelo pješaka pronađeno je na cesti na križanju od Ivanovca prema Antunovcu u subotu
IVANOVAC - Pedesetšestogodišnji pješak smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se u subotu navečer dogodila na cesti kod Ivanovca. Na njega je automobilom naletio 41-godišnjak koji nije ostao pomoći unesrećenom, nego je pobjegao nakon udara u tijelo 56-godišnjaka.
- Oko 22.30 dobili smo prvu dojavu da je na državnoj cesti D517, na križanju od Ivanovca prema Antunovcu, pronađeno mrtvo tijelo 56-godišnjaka. Nakon što je policija izišla na mjesto događaja, očevidom je utvrđeno da se radilo o prometnoj nesreći. Tijekom noći pronađen je 41-godišnji vozač koji je automobilom udario pješaka i napustio mjesto prometne nesreće. Vozač je uhićen te će nakon kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku - doznajemo do Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske.
Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako vozač pobjegne nakon nesreće s poginulim i ozlijeđenim osobama, očekuje ga novčana kazna u iznosu od 3000 do 7000 kuna, određivanje tri negativna boda te mogućnost oduzimanje vozačke dozvole na godinu dana. No, neodgovornog vozača očekuje kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće s poginulom osobom, prijava zbog napuštanja mjesta nesreće te sudski postupak. Ako se radi o prometnoj nesreći s materijalnom štetom, kazna se kreće od 2000 do 5000 kuna, dva negativna boda i oduzimanje vozačke dozvole do šest mjeseci.
Još jedan život izgubljen je za vikend na hrvatskim cestama zbog neodgovornosti mladog vozača. U subotu oko 3 sata 18-godišnji je pijani vozač Forda zagrebačkih registracija, na državnoj cesti broj 2 između Kladara i Kloštra Podravskog, zbog nepropisnog kretanja vozilom sletio na oranicu, udario u prilazni most i prevrnuo se. Kako doznajemo iz Policijske uprave koprivničko-križevačke, od zadobivenih teških ozljeda na mjestu događaja preminuo je 23-godišnji putnik iz vozila, dok su vozač i još dvojica 18-godišnjaka lakše ozlijeđeni. Osamnaestogodišnji vozač imao je 1,78 promila alkohola u krvi te je odmah uhićen.
Tjedan dana ranije još je jedan mladi vozač izazvao prometnu nesreću u kojoj je izgubljen mladi život. U mjestu Druškovec Humski, u blizini Huma na Sutli, od posljedica teških ozljeda zadobivenih u slijetanju i prevrtanju automobila u potok život je izgubila 17-godišnja djevojka. Maloljetnica je bila u automobilu koji je vozio 19-godišnjak. U jednom je trenutku zbog prebrze vožnje u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem automobila, zbog čega je vozilo sletjelo s ceste, nekoliko se puta prevrnulo te na kraju na krovu završilo u potoku. Vozač i 17-godišnji putnik uspjeli su izići iz automobila s lakšim ozljedama, a djevojka je, nažalost, poginula.
Sandra Lacić
41

godinu ima odbjegli vozač, koji je uhićen
POTRAGA DUGA 9 I POL GODINA
Više od devet i pol godina nitko nije odgovarao za smrt Osječanke Zdenke Lubina (66), koja je smrtno stradala na cesti između Josipovca i Samatovaca 1. veljače 2009. godine. Beživotno tijelo Osječanke pronađeno je oko 21.15 sati. Neodgovorni, još uvijek nepoznati vozač, udario je pješakinju koja se kretala uz rub ceste. Umjesto da joj pomogne i zove Hitnu pomoć, vozač je pobjegao s mjesta nesreće. Nakon obavljenog očevida utvrđeno je da je pješakinju udario vozač koji se nepoznatim automobilom kretao od Osijeka prema Bizovcu.
Možda ste propustili...

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

Najčitanije iz rubrike