Osijek
DAN HNS-A NA PAMPASU

Vrdoljak: Mirovinska reforma će donijeti bolji standard umirovljenicima
Objavljeno 15. rujna, 2018.
"Najmanje mirovine će biti veće, a 2. stup će i dalje postojati"

U subotu je na Pampasu održan Dan Hrvatske narodne stranke Osijek koji Podružnica HNS-a Osijek i Županijska organizacija HNS-a tradicionalno organiziraju u rujnu za članove stranke i prijatelje na kojem je predsjednik stranke Ivan Vrdoljak novinarima komentirao stav HNS-a o mirovinskoj reformi i činjenici da neke stranke zazivaju prijevremene izbore. Prema njegovim riječima reforma bi sljedećih godina trebala donijeti bolji standard umirovljenicima, ali smatra kako ona nije presudni čimbenik.


- Očekujem da će hrvatski obrazovni sustav učiniti našu djecu konkurentnijom nego što smo mi ili su bili naši roditelji i da će naše gospodarstvo puno bolje stajati, pa će u mirovinskom fondu biti sredstava kako bi naši umirovljenici u budućnosti bolje živjeti. Ova mirovinska reforma šalje i poruku da se o toj populaciji razmišlja i traži se načina kako sukladno mogućnostima napraviti pomak naprijed, da tu nema oduzimanja prava, nego samo dodavanja prava i mi iz stranke smo to ozbiljno i kvalitetno komunicirali s ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem i složili se s oko 95 posto stvari u mirovinskoj reformi - rekao je Vrdoljak. Prema njegovim riječima „može se sve podvući pod jednu crtu – najmanje mirovine će biti veće, a 2. stup će i dalje postojati i sredstva će se koristiti za razvoj gospodarstva, a ne za krpanje proračunskih rupa“.


Vrdoljak je na pitanje zbog čega je HNS prva stranka koja je osnovala Izborni stožer odgovorio kako oni ne zazivaju izbore, ali žele biti spremni za njih, kao što bi to trebala biti svaka ozbiljna stranka. Dodao je, kad je riječ o stabilnosti Vlade RH, kako ona nema problema s većinom i kako smatra da bi najbolje bilo da Vlada iziđe pred Sabor s programom što namjerava učiniti u sljedeće dvije godine.
- Nije problem u većini u Vladi, problem je u rezultatu. Nije problem u odnosima među političarima, nego je problem u onome što isporučujemo građanima. Nije problem u tome ima li unutar neke stranke problema, nego je problem ima li ova Hrvatska šansu biti bolja, a ne da se vrijeđamo i rušimo - zaključio je Vrdoljak. J.Nikolić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike