Novosti
VUKOVARSKI GRADONAČELNIK NAKON SASTANKA U VLADI:

Prosvjed u Vukovaru nije protiv Plenkovića
Objavljeno 15. rujna, 2018.

Vezani članci

MINISTAR DAVOR BOŽINOVIĆ:

Rješenje zločina na Ovčari nema veze s prosvjedom

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u petak na N1 televiziji, nakon razgovora u Vladi s premijerom Andrejom Plenkovićem, kako prosvjed koji je najavio za 13. listopada u Vukovaru nije udar na premijera i Vladu, jer je to "moja vlada, moj premijer i, na kraju krajeva, premijer svih nas", te da je sam došao na razgovor s njime u svezi s prosvjedom protiv "šutnje institucija" o problemu nerješavanja ratnih zločina u Vukovaru.
"Razgovarali smo o problematici, svatko iz svog kuta, i naravno da tu ima istine na obje strane, naravno da je tema prebitna i preosjetljiva. Naravno da ima pokušaja svih mogućih aktera koji pokušavaju iskoristiti temu na ovaj ili onaj način, ponižavajući žrtvu tko zna koji put. I to je bila tema ovog sastanka, gdje sam ja došao i kao član HDZ-a i gradonačelnik Vukovara predsjedniku HDZ-a i Vlade pokušavajući iskomunicirati poruku premijeru kako ovo nije prosvjed protiv HDZ-a, protiv premijera Plenkovića", kazao je.
Prosvjed jedino za cilj ima pronalaženje zločinaca odgovornih za egzekucije u Vukovaru i diljem Hrvatske. Svako iskorištavanje ove prigode za svoje ciljeve vrlo je degutantno i na neki je način ponovno pucanj na Vukovar i žrtve, rekao je Penava. "Premijer Plenković za mene je dosad najbolji premijer i ima najbolju vladu. Jesam li ja njega uspio uvjeriti u to da ovo nije kontra njega, to je manje važno. Važno je da ima širinu i mislim da je shvatio kontekst priče", naglasio je Penava.
Tvrdi kako je slučajnost da se prosvjed događa isti dan kad i sportske igre Hvidre. Od 12. do 14. listopada održavaju se u Vukovaru 24. Svehrvatske športske igre invalida Domovinskog rata, koje organizira Hvidra, što znači da će 13. listopada u Vukovaru biti ratni invalidi iz cijele Hrvatske. H
Penava tvrdi kako je slučajnost što se prosvjed održava kada i sportske igre Hvidre u Vukovaru
Možda ste propustili...

TUŽITELJSTVO DOBILO ODOBRENJE IZ LONDONA

Dvije nove istrage protiv Ivice Todorića

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana