Sport
PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA

Na startu u Zrinjevac stižu aktualne prvakinje
Objavljeno 15. rujna, 2018.
Rukometašice Osijeka kreću u novu, prvoligašku sezonu nakon jedne godine izbivanja iz društva najboljih. Suparnik na otvaranju prvenstva u subotu u Zrinjevcu (18 sati) najbolja je hrvatska ekipa, aktualni prvak Podravka Vegeta, koja je svoju snagu nedavno potvrdila i ulaskom u Ligu prvakinja. I bez tog ostvarenja više je nego jasno tko je favorit u Zrinjevcu, s čime se složila i trenerica ŽRK Osijek Jelena Crnov.
- Nemamo što puno razmišljati, nego se ‘baciti na glavu‘ i pokušati dati svoj maksimum. Dolazi nam najbolja naša ekipa i za ovu nam utakmicu ne treba nikakav dodatni motiv. Mi nemamo što izgubiti u ovom susretu, jasno je tko je favorit i vjerujem da su i djevojke svjesne da nemaju nikakav imperativ osim pokušati se pokazati u najboljem izdanju. Veseli me atmosfera u ekipi, osjeti se da je pozitivna, onda je sve ljepše i lakše te se nadam kako će se to moći vidjeti i na parketu.
Snova o nekom osvajanju bodova protiv aktualnih prvakinja nema, no to ne znači kako će Osječanke izići s bijelom zastavom. Kvaliteta je nesumnjivo na strani gošći, ali nikako nije svejedno kakav će biti konačni rezultat, jer nije isto pružiti solidan otpor ili pretrpjeti katastrofalan poraz.
- Naravno, nama ova utakmica može poslužiti da vidimo koliko se dugo možemo nositi s kvalitetnijom ekipom. Kad bismo i pola sata uspjeli održavati kakav-takav priključak, to bi bio poticaj za daljnje dvoboje. A da bismo to uspjeli, moramo maksimalno smanjiti ‘darivanje‘ suparnica, odnosno broj tehničkih pogrešaka. Ne smijemo srljati, jer to će Koprivničanke znati kažnjavati. Srce uvijek nosi u ovakvim susretima, ali glava nas mora voditi, inače ćemo izgorjeti u prevelikoj želji - najavila je subotnji start prvenstva trenerica Crnov, za koji neće moći računati na vratarke Delić i Barišić te nedovoljno oporavljenu Bošnjak.
Parovi 1. kola: Sesvete Agroproteinka - Zamet, Osijek - Podravka Vegeta, Dalmatinka - Zrinski, Murvica - Split 2010, Koka - Trešnjevka. Bjelovar - Lokomotiva igra se 22. rujna, a slobodan je Umag.G. Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike