Sport
TREĆA HNL "ISTOK"

Susret vodećih momčadi u Belišću, Marsonia gost u Ivankovu
Objavljeno 15. rujna, 2018.
U 4. kolu Treće hrvatske lige "Istok" tri će utakmice privući veću pozornost. Derbi kola igrat će se u Belišću, gdje momčad Davora Rupnika dočekuje Cibaliju Petra Tomića. Zasigurno će biti zanimljivo pogledati dvije momčadi koje gaje atraktivan nogomet, pod vodstvom dvojice trenera koji jako dobro poznaju jedan drugog, a uz to su jedno vrijeme bili i suradnici u Vinkovcima. U prva dva kola Belišće je na svom travnjaku osvojilo šest bodova, pa su vjerojatno njihova očekivanja da i treći susret zaredom na stadionu u Belišću riješe u svoju korist. Vinkovčani nakon iskustva u Ždralovima gdje su remizirali, a željeli su sva tri boda, sada će jurnuti po prvu gostujuću pobjedu. Druga utakmica u kojoj će zasigurno biti dobrog nogometa igrat će se u Ivankovu, gdje Bedem dočekuje Marsoniju koja ima najbolji napad u ligi. No, utakmica se igra u Ivankovu, odakle su rijetki klubovi nosili bodove. Ivankovčani, s jedne strane, traže priključak za klubovima iz gornjeg dijela ljestvice, dok s druge strane Brođani žele ostati u samom vrhu i držati priključak s vodećom trojkom, za što im je potrebna pobjeda ili bar neodlučan ishod.
Vodećoj trojki za vrat puše momčad Čepina, koja će ovog vikenda u Vukovar, točnije, u Borovo naselje, gdje će pokušati doći do novih bodova. Nažalost, Vukovarci će, kao i gosti, biti onemogućeni igrati tečno i kako žele, jer teren u Borovu naselju nije u najboljem stanju, pa se na njemu ne može igrati "tečna" igra. Tko se brže i lakše snađe na teškom terenu, taj će zasigurno ostvariti i željeni uspjeh.
Iznenađenje prva tri kola svakako je momčad Zrinskog iz Jurjevca, koja je nakon poraza u prvom kolu od Cibalije u Vinkovcima ostvarila dvije vezane pobjede i sa šest bodova ubacila se na peto mjesto. Jurjevčani na svom travnjaku dočekuju momčad Đakovo-Croatia, koja je do sada osvojila četiri boda. U borbu za ostanak u gornjem dijelu ljestvice ovog vikenda ući će Slavija i Sloga iz Nove Gradiške. Blagu prednost zbog domaćeg terena imat će nogometaši Slavije, koji će žarko željeti i drugi put u sedam dana na svom travnjaku osvojiti sva tri boda. Novi trećeligaš Vihor iz Jelisavca dočekuje Koprivnicu, koja je u prošlom kolu konačno upisala prvu pobjedu, dok je Vihor u Slavonskom Brodu teško poražen od Marsonije, pa traži iskupljenje. Derbi začelja igra se u Oriovcu, gdje Oriolik dočekuje Slavoniju iz Požege. Slična utakmica bit će odigrana i u Ždralovima. A. Grgić
PAROVI 4. KOLA
U subotu, 15. rujna sastaju se: Oriolik - Slavonija, Vihor - Koprivnica, Zrinski - Đakovo Croatia, Mladost - Bjelovar, Vukovar 1991. - Čepin i Slavija - Sloga (NG); nedjelja 16. rujna: Bedem - Marsonia. Svi susreti počinju u 17 sati.
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike