Regija
LUŽ 08 GRADU PREDAO URATKE S LIKOVNE KOLONIJE

Županja je bogatija za 36 slika
Objavljeno 15. rujna, 2018.
ŽUPANJA - Grad Županja bogatiji je za 36 umjetničkih djela nastalih na likovnoj koloniji 30. lipnja kojom je LUŽ 08 obilježio 10. obljetnicu osnutka. Okupila je 17 akademskih i slikara amatera s područja Vukovarsko-srijemske županije koji su prikazali bogatstvo različitih stilova i tehnika. Slike je u vlasništvo Grada predao predsjednik Udruge Zlatko Kokanović. Gradonačelnik Davor Miličević zahvalio je slikarima na dolasku u Županju i stvaranju vrijednih uradaka kojima će Grad pomoći rad lokalnih udruga koje kroz donacije i vrijedne tombole ostvaruju određene prihode.
- S obzirom na motive na kojima su slavonski krajolici i tipične vizure Županje ove su slike, koje poklanjamo našim dragim gostima i prijateljima, na neki način i osobna iskaznica grada. Stvarali su ih eminentni slikari koji su u jednome danu za nas napravili ovako veliku i značajnu stvar - zaključio je. Pozvao je LUŽ-ovce da nastave sa svojim aktivnostima, a Grad će im i dalje biti potpora i pomagati u okviru svojih mogućnosti. Kokanović je izrazio zadovoljstvo ovogodišnjom kolonijom koja je održana na slobodnome prostoru i građani su imali priliku družiti se sa slikarima i upoznati način stvaranja umjetničkih djela.
- Sa zadovoljstvom mogu reći, a vjerujem da se i gradonačelnik slaže, da smo oplemenili prostore gradske uprave i vjerujem da će se pečat Slavonije i našega kraja na tim slikama širiti i dalje - kazao je.M.L.O.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike