Sport
LINO ČERVAR UOČI SUSRETA PPD ZAGREB - PICK SZEGED U OSIJEKU

Slavonci će sigurno prepoznati mladu momčad koja želi uspjeh
Objavljeno 13. rujna, 2018.
Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u nedjelju otvaraju još jedan nastup u Velux EHF Ligi prvaka. Ovaj put susret otvorenja europske sezone neće igrati u svojoj Areni Zagreb, nego će mađarskog prvaka MOL Pick Szeged ugostiti u osječkom Gradskom vrtu. Nedjeljni susret počinje u 20 sati uz izravan prijenos na HRT-u. Riječ je o suparnicima koji se jako dobro poznaju. Igrali su i prošle sezone u skupini Lige prvaka, a oba puta slavili su Mađari. U Zagrebu je bilo 23:28 za Pick Szeged, a u Mađarskoj domaćin je slavio s 30:28, premda je susret protekao u dominaciji "zagrebaša" tijekom većeg dijela susreta. No, na kraju su ipak slavili domaćini koji su protekle sezone ostvarili pothvat. Nakon niza godina prekinuli su dominaciju Veszprema i uzeli su im mađarsku krunu.
Momčad koju ove godine s klupe vodi Lino Červar u Slavoniju stiže na svojevrsni popravni. Naime, prije dva tjedna "zagrebaši" su poraženi u Našicama. Stoga, trebaju se u puno boljem svjetlu pokazati slavonskoj publici koju je Červar pozvao da se okupi u nedjelju u što većem broju.
- Posebno mi je drago što igramo u metropoli Slavonije, u Osijeku. Slavonci dobro znaju što je borba za život, oni su uvijek jedan dio Hrvatske koji se bori za bolje uvjete, bolji život. Zato to slikovito pokazuje da će oni sigurno doći dati nam potporu, jer mi smo isto tako jedna mlada momčad koja želi uspjeti, biti ravnopravna mnogo jačim ekipama, kao što je u ovom slučaju Szeged. Zato ne sumnjam da će doći puno gledalište u Slavoniji, u Osijeku, kako bi bodrilo našu momčad koja juriša na jačeg protivnika. To su Slavonci već dokazali kada su podržali reprezentaciju u kvalifikacijama s reprezentacijom Crne Gore, kada su bili naš osmi igrač. Ne sumnjam da će tako biti i sada u Osijeku i koristim ovu priliku da pozovem sve ljubitelje sporta i građane, ljude koji vole rukomet, da dođu dati podršku našim dečkima koji će sigurno pokušati sve kako bi opravdali povjerenje - rekao je hrvatski izbornik i trener PPD-a Zagreb.
U Osijeku se očekuju i navijači Pick Szegeda, koji imaju skupinu koja ih prati i na gostovanjima.
- Njihovih navijača bit će možda 300, a vjerujem naših 3000. S punom dvoranom siguran sam da će to biti jedna lijepa predstava i šteta bi bilo ne nazočiti. Ovo nam je prva utakmica ove sezone u Ligi prvaka, za nas će biti iznimno teška s obzirom na to da igramo s ekipom koja je kudikamo iskusnija i bogatija od nas, tako da je ona apsolutni favorit. No, ipak, mi smo ekipa u stvaranju koja će se sigurno boriti koliko god može da bude bar dostojan suparnik - zaključio je Lino Červar još jednom naglasivši koliko će njegovoj momčadi u nedjelju trebati pomoć osječke publike. K.LACKOVIĆ
HORVAT: PICK SZEGED MOŽE NA FINAL FOUR
Osječane je pozvao i Zlatko Horvat, kapetan PPD-a Zagreb, koji je uoči ljeta bio u Gradskom vrtu s reprezentacijom Hrvatske. Dobro zna kakva je atmosfera i koliko Osječani i Slavonci vole rukomet.

- Jako su nas lijepo Slavonci dočekali u lipnju kada smo s reprezentacijom igrali kvalifikacije s Crnom Gorom. Sada je još jedna prilika da Osijek i Slavonija vide jednu odličnu utakmicu između Szegeda, ekipe koja, po meni, može ići do kraja, odnosno do Final Four Lige prvaka, i nas koji smo u razvoju i koji želimo pokazati zube jakom protivniku. Ovim putem pozivam sve Slavonce i sve Osječane da dođu u što većem broju. U subotu nas ispred dvorane Gradski vrt očekuje druženje s navijačima što je bitno za sve, kako bismo stupili u kontakt licem u lice s navijačima - rekao je Horvat.
Lino Červar

trener PPD-a Zagreb

Slavonci su u kvalifikacijama s reprezentacijom Crne Gore bili naš “osmi igrač”. Ne sumnjam da će tako biti i sada u Osijeku, da će prepoznati kako se borimo protiv puno kvalitetnijeg suparnika.
Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

TEŽAK UDARAC ZA ŠKOTSKU

Ferguson neće moći na eurosmotru

Najčitanije iz rubrike