Novosti
ZLOUPOTREBA ULAZNICA ZA SP

Dragi Ćosiću otkaz bez prava na otpremninu
Objavljeno 13. rujna, 2018.
Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić donio je odluku o razrješenju ravnatelja Poslovne jedinice produkcija Joze Barišića i ravnatelja PJ Tehnologije Nikole Bonačića Krešića, a u četvrtak popodne Mate Matić, odvjetnik Drage Ćosića, potvrdio je i da je taj HRT-ov sportski komentator dobio redovan otkaz bez prava na otpremninu. Ćosićev odvjetnik najavio je kako zbog toga kreće u spor s HRT-om.
HRT je pokrenuo postupak utvrđivanja povrede radne obveze za nekoliko svojih djelatnika vezano uz zloupotrebu ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Naime, nakon što su se četiri ulaznice za finale SP-a pojavile u prodaji, FIFA je zatražila od EBU-a (Europska unija javnih televizija), čiji je HRT član, objašnjenje o okolnostima pojavljivanja spornih karata u prodaji. HRT je reagirao nakon što je Jutarnji list objavio da su Drago Ćosić i međunarodni koordinator HRT-a Saša Dedić osumnjičeni da su sudjelovali u preprodaji ulaznica za SP. U utorak je DORH potvrdio da je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu počelo izvide o preprodaji karata za SP.
Kako Hina neslužbeno doznaje, Jozo Barišić razriješen je na vlastiti zahtjev. Razrješenje je uslijedilo nakon medijskih napisa o navodno spornoj nabavi nekih programskih sadržaja iz vanjske produkcije, među kojima je serija ‘‘Je li moglo drugačije". Bonačić Krešić razriješen je na osobni zahtjev nakon što je, navodno, predloženo povećanje za 50-ak djelatnika u njegovoj poslovnoj jedinici. H
Najčitanije iz rubrike