Osijek
POTPISAN SPORAZUM O PARTNERSTVU

Osijek dobiva Gospodarski centar
Objavljeno 13. rujna, 2018.
U iduće bi tri godine na prostoru kod takozvane S-ceste Osijek trebao dobiti Gospodarski centar, kako je rečeno, polivalentni poslovni i izložbeni prostor.
Sporazum o partnerstvu u pripremi i provedbi gradnje Gospodarskog centra jučer su potpisali gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić i osječko-baranjski župan Ivan Anušić. Pojašnjavajući potrebu za gradnjom ovakvog objekta, župan Anušić rekao je kako sajamski prostor na Pampasu ne udovoljava zahtjevnijim sajamskim priredbama. Prema županovim riječima realizacija Gospodarskog centra stajat će između 30 i 35 milijuna kuna.
- Grad i Županija financirat će gradnju centra sa po 50 posto sredstava, Grad će korisiti ITU mehanizme kojima će financirati svoj dio, a Županija očekuje sredstva kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem - rekao je Anušić.
Kako je rečeno, Centar će imati sajamski prostor, konferencijsku dvoranu, ugostiteljske objekte, smještajne kapacitete za poduzetničke tvrtke i potporne institucije koje će djelovati unutar njega.
- To je zapravo regionalni projekt kojim namjeravamo obuhvatiti sve slavonske županije jer će to biti najveći sajamski prostor na ovom području u kojem će se moći održavati velike manifestacije vezane uz gospodarstvo, i želja nam je da radi tijekom cijele godine - dodao je župan.
Gradonačelnik Vrkić naglasio je kako smatra da će centar omogućiti svima da sve potrebe u poduzetništvu i gospodarstvu budu na jednom mjestu.
- Želimo se u tržišnoj utakmici nametnuti kao novi regionalni centar u poduzetničkim aktivnostima. To pokazuje kako želimo Osijek ponovno staviti u kontekst glavnog gospodarskog središta Slavonije. Bez ovog projekta ne bismo mogli stvoriti uvjete za jači zamah u razvoju gospodarstva. U sklopu Centra bit će i Kongresni centar jer se pokazalo kako nemamo adekvatan prostor za velike skupove - rekao je gradonačelnik Vrkić. J. Nikolić
UKUPNO 50.000 ČETVORNIH METARA
Budući će Gospodarski centar imati 5000 četvornih metara zatvorenog prostora i 45.000 četvornih metara otvorenog prostora koji će služiti kao izložbeni prostor te za razne druge manifestacije - kao što su održavanje sajmova i drugih velikih događanja, rekla je Nataša Tramišak, pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Osječko-baranjske županije. Dodala je kako je potpisivanje Sporazuma o partnerstvu prva faza realizacije ovog zajedničkog projekta Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.
Najčitanije iz rubrike