Osijek
U HUP-U

Seminar o poslovnim profilima na Googleu
Objavljeno 14. rujna, 2018.
HUP - Regionalni ured Osijek, u okviru svog PUMA programa, organizira zanimljiv interaktivni seminar. Održat će se 17. rujna u Regionalnom uredu (Trg Ljudevita Gaja 6) od 10 do 12 sati. Od ove jeseni, naime, Hrvatska udruga poslodavaca u partnerstvu s Googleom provodi program Digitalne garaže, koji uključuje niz besplatnih edukacija za članove HUP-a o digitalnim alatima za pokretanje i razvoj online poslovanja, doznajemo od Ivana Sarića, pravnog savjetnika Regionalnog ureda HUP-a Osijek.
“Radionicama želimo digitalnim vještinama osnažiti trenutnu i buduću radnu snagu zemlje te pomoći malim i srednjim tvrtkama ubrzati svoj rast i omogućiti im pristup globalnim tržištima.
Google My Business besplatan je alat koji vam omogućuje da upravljate načinom na koji se vaša tvrtka prikazuje na Googleovim proizvodima, kao što su Karte i Pretraživanje. Ako vaša tvrtka pruža usluge klijentima na određenoj lokaciji ili na lokaciji korisnika, Google My Business klijentima može pomoći da vas pronađu. Dva je puta vjerojatnije da će korisnici smatrati uglednima tvrtke koje su potvrđene i mogu se pronaći na Googleu. Zamislite da ste mogući klijent. Klijent se nalazi tri ulice od vaše trgovine i u susjedstvu traži upravo ono što vi radite najbolje – možda je vidio vaš znak ili čuo o vašoj tvrtki od prijatelja. Ako na Googleu potraži usluge koje pružate, što će pronaći? Ako održavate prisutnost tvrtke na Google My Businessu, omogućit ćete klijentima da saznaju za usluge i proizvode koje nudite, jave vam se i pronađu vašu lokaciju”, poručuju iz HUP-a.
Seminar će se sastojati od teorijskog dijela i izrade Google My Business profila za polaznike seminara. Održat će ga Krešimir Koružnjak (Google digitizer, product manager za digitalne programe - Algebra), stručnjak za digitalni marketing s višegodišnjim iskustvom u vođenju online marketinških kampanja. I.R.G.
Najčitanije iz rubrike