Regija
DJEČJI VRTIĆ U BELIŠĆU

Kasni energetska obnova, vrtić se otvara u studenome
Objavljeno 14. rujna, 2018.
BELIŠĆE - Pitanje razloga kašnjenja energetske obnove Dječjeg vrtića u Belišću, za koju su roditelji očekivali da će biti gotova do 1. rujna, našlo se na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća, a o tome je gradonačelnika Dinka Burića pitala vijećnica HDZ-a Antonela Bungić Crnogaj. Nju je zanimalo je li točna informacija da se zbog kašnjenja obnove roditeljima htjela nametnuti opcija privremenog smještaja na drugim lokacijama zbog čega su roditelji na kraju i sami tražili alternativna rješenja.
Kako je u odgovoru pojasnio gradonačelnik, točno je da završetak obnove vrtića kasni i očekuje se da bi se djeca u vrtić mogla vratiti najkasnije početkom studenoga nakon što se obavi tehnički pregled objekta i sve bude sigurno za njihov boravak.
- Nije bilo nikakvog diktata ni naredbe roditeljima gdje će biti smještena njihova djeca, a ravnatelj vrtića je na temelju zaključka Upravnog vijeća vrtića roditeljima ponudio privremeni smještaj u prostorima Osnovne škole u Belišću, Udruge Zvono, DVD-a Belišće i Društvenog doma u Gatu, gdje se nalazi Područni vrtić - pojasnio je gradonačelnik naglasivši da je svakom bio prepušten osobni izbor zbrinjavanja djece. Koliko su ove opcije ipak bile prihvatljive roditeljima, najbolje svjedoči podatak da su od ukupno upisanih 188 djece, roditelji 110 djece prihvatili ponuđene varijante.
Gradonačelnik je još dodao i da je prema uputama nadzornih inženjera boravak djece u vrtiću odgođen do daljnjeg, jer uz radove na podizanju energetske učinkovitosti, treba završiti radove koji nisu u sklopu tog projekta,ali koji su se željeli napraviti kako bi obnova bila kompletna: zamjena sanitarnih čvorova, postavljanje novih ili brušenje starih podova, završno bojenje prostora, ali i postavljanje solarne elektrane na zgradu.
- Očekujem da 31 godinu od posljednje obnove djeci ponudimo uvjete dostojne 21. stoljeća, jer riječ je o ulaganju u iznosu većeg od sedam milijuna kuna - rekao je gradonačelnik. Sam projekt energetske učinkovitosti financiran je preko fonda Europske unije, a uređenje sanitarija sufinancirano je preko natječaja Ministarstva demografije. Veliku financijsku pomoć Belišćani su dobili od Osječko-baranjske županije, a velik dio novca sam je osigurao Grad Belišće. L.Aničić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana