Regija
VINKOVCI

Započela je prva faza gradnje nove zgrade Zavoda za hitnu medicinu
Objavljeno 14. rujna, 2018.
Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, zajedno sa suradnicima, posjetio je Zavodu za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije gdje je održao radni sastanak sa ravnateljem Zavoda Matom Matićem i ravnateljicom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Majom Grba Buljević.
- Ovo je jedan u nizu iskoraka županije Vukovarsko-srijemske u djelatnosti hitne medicine. Zavod je među prvima započeo s radovima u Hrvatskoj. Projekt se lijepo razvijao što se tiče nabavke opreme, vozila, standarda edukacije, vremena i drugog što mi pratimo. Pri tome nismo vodili brigu o uvjetima, jer jednostavno za to nije bilo sredstava, a nismo mogli sve u isto vrijeme raditi. Promišljali smo o tome da treba krenuti i stvarati bolje uvjete za dolazak ljudi k nama, za djelatnike koji tu rade, za vozila da su garažirana. Danas je taj trenutak i to mi je posebno drago što je županija Vukovarsko-srijemska prva koja uređuje svoje prostore i stvara bolje uvjete za rad. To je dio reforme Hitne koji još uvijek traje, a ovaj događaj je takav kakav posljednjih pet, šest godina nismo imali - istaknula je ravnateljica Maja Grba Buljević.
Ravnatelj Mato Matić rekao je da ovu investiciju u cjelosti financira Vukovarsko-srijemska županija, te se ovom zahvaljuje županu i Županiji koji od samog početka prate rad Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, kao i Maji Grba Buljević, ravnateljici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu s kojima imaju kontinuranu suradnju u stručnom dijelu.
- Sustav hitne medicine na području županije funkcionira besprijekorno, a to se najboje pokazalo kada su bile nepredviđene situacije poplave i migranti. Izgradnjom zgrade vratit ćemo naš edukacijski centar koji je trenutno smješten u Otoku. Ukupna vrijednost investicije procjenjena je na 7,5 milijuna kuna, a ova prva faza izgradnje je 2,8 milijuna kuna - rekao je Matić.
Župan Božo Galić naglasio je dobru suradnju sa Zavodom, te dodao kako će novi objekt za Hitnu biti kvalitetno uređen i opremljen.
Nakon radnog sastanka obišli su zgradu u izgradnji, u kojoj će biti smješten Zavod za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije, u Ulici Vladimira Gortana na potezu od Opće županijske bolnice Vinkovci prema naselju Mala Bosna.M.Kokaj
Možda ste propustili...

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

Najčitanije iz rubrike