Regija
POTICANJE ULAGANJA

Žele više smještajnih kapaciteta u Požeško-slavonskoj županiji
Objavljeno 13. rujna, 2018.
POŽEGA
Župan Alojz Tomašević s direktoricom Turističke zajednice Požeško-slavonske županije Majom Jakobović Vukušić predstavio je program poticanja ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta u županiji.
- Županija ima 52 smještajna objekta, odnosno 1061 krevet. U 2018. otvoreno je 11 novih objekata, a 1. rujna 2018. godine donesena je Odluka o poticanju ulaganja u razvoj turizma na području županije. Objavljen je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora u skladu s Programom poticanja ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta. Ta je mjera poticajna kako u smislu poticanja rasta smještajnih kapaciteta tako i u smislu kvalitativnog rasta ukupne ponude. Javnim pozivom otvaramo poticanje turizma kod nas, jer na temelju Odluke već sljedeće godine imamo mogućnost kroz tri javna poziva poticati različite subjekte koji djeluju u području turizma kod nas - rekao je župan.
Kroz sustav e-Vizitor može se detaljno pratiti koji smještajni objekti postoje na pojedinom području te sva kretanja u smislu povećanja kapaciteta smještaja i popunjenosti, a ti su parametri u posljednje tri godine iznimno dobri na području županije. Kako bi se poticalo ne samo povećanje smještajnih kapaciteta nego i njihovu kvalitativnu razinu, javni poziv ima i određene kriterije - rekla je Jakobović Vukušić. AGM Kruna
Najčitanije iz rubrike