Regija
OBILJEŽEN DAN VUKOVARSKOG VELEUČILIŠTA

Ovoga mjeseca bit će otvoren Studentski dom "Leopold"
Objavljeno 14. rujna, 2018.
VUKOVAR - Veleučilište "Lavoslav Ružička" obilježilo je svoj dan i 13 godina uspješnoga rada.
Dr. sc. Mirko Smoljić tom je prigodom naveo pomake u funkcioniranju ustanove u prošlih 3,5 godina, koliko obnaša dužnost dekana.
- Ova nam je godina jako važna jer završavamo Studentski dom "Leopold". Otvorenje je trebalo biti danas, no nužno je još riješiti administrativne poslove oko uporabne dozvole i nadam se da će to biti gotovo za 15-ak dana. U utorak ćemo od 11 do 16 sati imati dan otvorenih vrata kako bi učenici, studenti i građani mogli doći i pregledati nove prostorije. Po projektu smo do kraja rujna dužni organizirati i završnu konferenciju te se nadam kako ćemo se nakon tehničkog pregleda usuglasiti s političarima i prirediti svečanost otvorenja novosagrađenoga objekta - rekao je Smoljić i dodao kako će natječaj za smještaj u studentskom domu raspisati do kraja rujna i naknadno odlučiti kada će biti prvi dan useljenja studenata.
Naglasio je kako su u dijelu studentskog standarda napravili veliki pomak te osnovali studentski servis kako bi mladi ljudi koji studiraju u Vukovaru mogli raditi, što je dobro i za gospodarske subjekte u gradu i županiji.
- Imamo značajan iskorak u znanstveno-istraživačkom radu i više međunarodnih znanstvenih projekata s Institutom za antropologiju te znanstvenicima iz Velike Britanije. S Gradom Vukovarom potpisali smo sporazum za Radnički dom u Borovu naselju i pred nama je nekoliko godina velikog posla kako bismo osnovali nove studijske programe i popunili taj prostor od 6500 kvadrata - istaknuo je dekan. Pojasnio je kako su na temelju sporazuma s Vukovarskom razvojnom agencijom zajednički aplicirali na Europski socijalni fond vezano za izradu studijskih programa u okviru visokog obrazovanja. Predložili su financiranje izrade studijskog programa koji bi se vezao na ekonomski odjel trgovine.
- Usto bismo napravili i nastavak na stručni studij javna uprava. Pravni fakultet u Osijeku ima 4. i 5. godinu, a mi bismo napravili inovativni studijski program čiji je radni naziv Sigurnost pograničnih područja, gdje bi titula bila specijalist kriminalistike - rekao je.
Veleučilište Vukovaru daje karakter studentskog grada, no dekan ukazuje da se studenti žale zbog nedostatka izvannastavnih sadržaja.
Kako su osnovani studijski programi fizioterapije u Rijeci, Varaždinu i Zagrebu, dio studenata iz Vukovara nastoji prijeći u druge sredine, gdje se nudi niz aktivnosti za ispunjavanje slobodnog vremena.
Dragana Korpoš
Uručena priznanja
Na prigodnoj svečanosti su, na temelju odluke Stručnoga vijeća, uručena priznanja zaslužnim pojedincima i pravnim osobama. Također su dodijeljene i dekanove nagrade najuspješnijim studentima u prošloj akademskoj godini. Jedan od dobitnika, Ivan Dodlek, proglašen je studentom generacije i ima najbolji prosjek ocjena na dodiplomskom studiju. "Diplomirao sam u srpnju na specijalističkom diplomskom stručnom studiju preventivna fizioterapija. Taj je smjer otvoren prije dvije godine i kombinacija je fizioterapije i kineziologije, odnosno spaja posao trenera i fizioterapeuta kako bi, primjerice, fizioterapeuti znali prevenirati ozljede u sportu. Uložio sam puno truda i vremena, no nije bilo teško jer je to smjer koji me zanima i dosta sam i uz studij dodatno izučavao tu problematiku", rekao je Dodlek napominjući kako želi uploviti u poslovne vode i otvoriti privatnu praksu u Vukovaru. U povodu Dana Veleučilišta dodijeljene su nagrade najboljem sportašu i sportašici te priznanje radnicima te ustanove iz reda nenastavnog osoblja.
Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike