Mozaik
JOAQUIN PHOENIX PREDSTAVIO FILM U TORONTU

Nisam se povukao, samo
nije bilo zanimljivih uloga
Objavljeno 13. rujna, 2018.
Glumi u novom vesternu "The Sisters Brothers" koji potpisuje Jacques Audiard

Nakon svjetske premijere na 75. Mostri (gdje je osvojio Srebrnog lava za najbolju režiju) vestern "The Sisters Brothers", koji potpisuje Jacques Audiard (dobitnik Zlatne Palme za dramu "Dheepan" prije tri godine u Cannesu), uz zaslužene kritičke hvalospjeve prikazan je i na festivalu u Torontu.


Adaptacija istoimenog nagrađivanog romana Patricka DeWitta francuski je filmaš pretvorio u punokrvni, pitoreskni, originalni crnohumorni vestern sjajnih uloga, izvrsnih dijaloga i neočekivanih dramskih minijatura u kojemu Joaquin Phoenix i John C. Reilly tumače zloglasnu braću ubojice na tragu lopovu koji je opljačkao njihova šefa, poznatog kriminalca tajkuna. Na svom će putu kroz Divlji zapad u vrijeme Zlatne groznice braća doživjeti niz avantura koje će im zauvijek promijeniti živote.
- Učinilo mi se da je uloga netipična i poprilično drukčija od onoga što mi se inače nudi i što viđam u američkim filmovima, a posebno u vesternima, ne mislim da sam neki jebeni stručnjak za vesterne, ali znam da su likovi u njima vrlo stereotipni, imate stoičkog junaka i loše momke i to je to. Lik mlađeg brata kojega tumačim vrlo je koloritan, da se tako izrazim, ima vrlo vibrantan karakter i baš je onako sočan za interpretaciju. Također htio sam glumiti s Johnom (C. Reillyjem, nap. a.), a i ponuda je došla u pravom trenutku jer sam bio slobodan, a nove uloge nisu bile u planu. - izjavio je Joaquin Phoenix na tiskovnoj konferenciji nakon premijere filma u Torontu odgovarajući na pitanje što ga je privuklo ulozi jednog od braće iz naslova filma, liku koji je izvan kontrole: nepredvidljiv, divlji, pohlepan i egoističan.
Pred sedmom silom Joaquin Phoenix se pojavio od glave do pete odjeven u crno, svježe obrijana ispijena lica i izrazito mršave figure. Enfant terrible holivudskog glumišta, koji iza sebe ima već tri nominacije za Oscara ("Gladijator", "The Master", "Walk The Line"), na nekoliko je godina nestao iz središta zanimanja javnosti i glumačkih voda, a onda se vratio u punoj snazi nižući glavne uloge u filmovima koje potpisuju redom poznati filmaši.
- Nisam se odlučio povući kao što se to pisalo u medijima, jednostavno u tom razdoblju nije bilo zanimljivih ponuda i uloga koje bi me zaintrigirale, a onda su mi odjednom počeli stizati kvalitetni scenariji i zanimljivi projekti s puno potencijala pa sam se "vratio". Nije postojao nikakav plan, jednostavno se tako dogodilo - otkriva nam talentirani Phoenix kojega ćemo uskoro gledati kao Jokera u istoimenom filmu u režiji Todda Philipsa koji govori o tome kako se rodio najpoznatiji, najpitoreskniji i najzabavniji Batmanov neprijatelj.
O svojemu glumačkom partneru u filmu Johnu C. Reillyju, sjajnom karakternom glumcu koji je svoj veliki talent pokazao u nizu izvrsnih uloga ("The Lobster", "The Aviator", "Chicago", "Gangs Of New York", "Magnolia"), što potvrđuje i ulogom starijeg brata u ovom filmu, Joaquin Phoenix ima samo riječi hvale.
- John je sjajan glumac i velikodušan glumački partner, siguran sam da je njemu bilo mnogo teže sa mnom nego što je meni bilo s njim (smijeh) i na tome sam mu zahvalan. Nadam se da smo ostavili dobar dojam i opravdali povjerenje redatelja - završio je Phoenix. S.Hundić

REDATELJSKE ZVIJEZDE
Phoenix je u zadnje vrijeme imao priliku surađivati s brojim poznatim i hvaljenim redateljima kao što su: Paul Thomas Anderson ("The Master", "Inherent Vice"), James Gray ("The Immigrant"), Spike Jonze ("Her"), Woody Allen ("Irrational Man"), Lynne Ramsay ("You Were Never Really Here"), za koji je osvojio Zlatnu palmu za najbolju mušku ulogu u Cannesu prošle godine), Gus Van Sant ("Don‘t Worry, He Won‘t Get Far on Foot") i sada Jacques Audiard i njegov izvrstan "The Sisters Brothers". Podsjetimo s Van Santom je ranije snimio i "To Die For", s Ronom Howardom "Parenthood", s Oliverom Stoneom "U Turn", s Ridleyjem Scottom "Gladiatora", s M. Night Shyamalanom "Signs" i "The Village", s Philipom Kaufmanom "Quills" i mnoge druge.
Možda ste propustili...

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

Najčitanije iz rubrike