TvObzor
PREDSTAVLJENA JESENSKA SHEMA HRT-A

Domaće dramske serije i visokokvalitetna dokumentarna produkcija
Objavljeno 14. rujna, 2018.
Među adutima jesenske sheme svakako su i druga sezona hvaljene domaće dramske serije "Novine” u režiji Dalibora Matanića, koja počinje 24. rujna, te treća sezona serije "Crno-bijeli svijet” redatelja Gorana Kulenovića, a od humorističnih sadržaja tu je no

Hrvatska radiotelevizija u ponedjeljak je, 10. rujna, predstavila jesensku programsku shemu, koja na male ekrane donosi bogatstvo novih premijernih sadržaja svih formata. Svečani program pod naslovom "Sve boje jeseni" u televizijskom studiju "Anton Marti" vodili su Jelena Glišić i i Marko Šapit, a atraktivnosti događaja uvelike je pridonijela i pozornica – replika mletačke galije korištene za snimanje serije "Doba uskoka".


Jedan je od noviteta emisija “Puls”, koju će od ove jeseni gledatelji moći pratiti svaki četvrtak na Prvom programu Hrvatske televizije u 21 sat. Svaka emisija sastojat će se od četiri 11-minutne dokumentarne reportaže posvećene hrvatskoj svakodnevici, raznim društvenim temama i fenomenima, a urednice su Morana Kasapović, koja će i voditi emisiju, i Maja Tokić. Među novitetima je Emisija “Klub 7”, novi showbiz & lifestyle magazin koji na afirmativan i zabavan način prikazuje aktualna društvena zbivanja u Hrvatskoj i svijetu. “Klub 7” pratit će događaje iz područja mode, hrane i umjetnosti. Obrađivat će i teme iz kulture, turizma, sporta i tehnologije. Kroz emisiju vodit će nas Jelena Glišić.
Od zabavnih sadržaja slijede i nove sezone popularnih zabavnih emisija pa tako ide i šesta sezona glazbenog showa "Volim Hrvatsku“. Gledatelje će kroz 15 emisija voditi Mirko Fodor, kapetani ostaju braća Bojan i Goran Navojec, a članovi njihovih ekipa mijenjaju se, kao što je i dosad. Treći put ide popularna "A strana", od 10. studenoga, u terminu subotom navečer. Nova sezona donosi 12 emisija.
Jedan od najatraktivnijih sadržaja nove sheme je igrano-dokumentarna serija "Rat prije rata” u deset epizoda, koja govori o tajnom obavještajno-političkom ratu jugoslavenskih obavještajnih služba 80-ih te početkom 90-ih godina. Seriju je snimila produkcijska tvrtka Intermedia grupa za Hrvatsku radioteleviziju, a obuhvaća razdoblje od smrti Josipa Broza Tita do proglašenja hrvatske neovisnosti.
Za sve ljubitelje dokumentarnog programa HRT je pripremio još noviteta, sjajne serije kao što su "Varoški amarcord“, "Velikani hrvatskog glumišta“, "Nesreća“ i "Najveće svjetske fešte Roberta Knjaza“.
Među adutima jesenske sheme svakako su i druga sezona hvaljene domaće dramske serije "Novine” u režiji Dalibora Matanića, koja počinje 24. rujna, te treća sezona serije "Crno-bijeli svijet” redatelja Gorana Kulenovića, a od humorističnih sadržaja tu je nova sezona serije "‘Ko te šiša”.
HRT je također pripremio obilje sportskih sadržaja te će gledatelji u programu Hrvatske radiotelevizije moći pratiti svoje omiljene sportove. HRT je, naime, potpisao trogodišnji ugovor s UEFA-om za prijenos utakmica Lige prvaka pa će tako ljubitelji nogometa i dalje svake srijede u 21 sat gledati najzanimljivije utakmice kola uz posebnu studijsku emisiju i sažetke svih ostalih susreta.n (N.K.)
Možda ste propustili...

NOVA SERIJA “VELIKA” NA HBO GO-U

S Elle Fanning i Nicholasom Houltom u glavnim ulogama

GEZAN: KLUE (13TH RECORDS)

Vrisak za bolju budućnost

AKTUALNI HIT SENZACIONALNE POP ZVIJEZDE: SO MESSED UP

La Lana & Yung Baby Tate - udružila snage s američkom repericom

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana