Crna kronika
POLICIJA O NESREĆI KOD VIROVITICE

Vozači, oprez, dobro pazite nailazi li vlak
Objavljeno 13. rujna, 2018.
VIROVITICA - Policijska uprava virovitičko-podravska oglasila se o prometnoj nesreći koja je u utorak poslijepodne bila kobna za traktorista. U priopćenju se navodi da je oko 18.40 na pružnom prijelazu u blizini virovitičkog naselja Podgorje, gdje nisu postavljeni branici ili polubranici, nego samo znakovi „Obvezno zaustavljanje“ i „Andrijin križ“, brzi vlak na relaciji Zagreb – Osijek naletio na traktor IMT virovitičkih registracijskih oznaka. Lokomotiva je udarila u bočni dio traktora i potom ga odgurala stotinjak metara od pružnog prijelaza.
Od zadobivenih ozljeda 63-godišnjak iz obližnjeg naselja Golo Brdo preminuo je na mjestu nesreće. Materijalna šteta procjenjuje se na 25.000 kuna. Alkotestiranjem je utvrđeno da 48-godišnji strojovođa i njegov 45-godišnji pomoćnik nisu bili pod utjecajem alkohola. Putnici u vlaku do krajnjih su odredišta prevezeni autobusima, a željeznički je promet bio u prekidu tijekom očevida policije i djelatnika HŽ-a, sve do uklanjanja uništenog traktora s pruge.
Zbog povećanja broja prometnih nesreća na pružnim prijelazima policija upozorava vozače da obavezno, kad dođu vozilom na prijelaz koji nema polubranike, stanu i provjere nailazi li vlak. Tako će spriječiti tragediju kakva se u utorak dogodila kod Virovitice.S.Lacić
Najčitanije iz rubrike