Sport
ANDREJ KERIĆ

Kada se sjetim prvih treninga, iznenađuje me koliko smo dobri
Objavljeno 13. rujna, 2018.
Kada sam došao u Istru 1961, razmišljao sam prekinuti karijeru, rekao je napadač Cibalije

Prvenstvena utakmica trećeg kola Treće hrvatske lige Istok, između Cibalije i Vukovara 1991, izbacila je jedno ime u prvi plan i vjerojatno će se o njemu u ovoj sezoni još dosta puta čuti.


Naime, Andrej Kerić, napadač Cibalije, postigao je protiv Vukovaraca dva lijepa pogodka i bio u još bar dvije prilike za zatresti mrežu. Cibalia je odigrala najbolju utakmicu otkako je službeno trećeligaš, a nazočni gledatelji mogli su vidjeti kako su Vukovarci na kraju i dobro prošli.
I povratnik u redove Vinkovčana, nakon deset godina inozemstva, slaže se kako je ovo bila najbolja trećeligaške predstava Cibalije.
- Složio bih se s time da smo odigrali najbolju utakmicu do sada. Iz dana u dan se sve bolje poznajemo i kužimo u igri. Ovo je sigurno put prema nečemu još boljem. Uvjeren sam kako ćemo u sljedećim utakmicama biti još bolji. Moram priznati kako nam je brzi pogodak pomogao da steknemo još veće samopouzdanje i da do kraja susreta zaista odigramo dobru utakmicu - pričao je Kerić.
Za razliku od nekih prijašnjih vremena, Cibalia sada izgleda dobro i u obrani, a u napadu još bolje. Dojma smo da najviše prostora ima u veznom redu. Tada bi i napad bio još ubojitiji.
- Ako ću biti iskren, za mene je ova naša igra iznenađujuće dobra, a reći ću i zašto. Kada smo počeli pripreme situacija je bila zastrašujuća i za nas igrače i za trenera, ekipirali smo se tijekom priprema i trebalo je jako puno vremena, napora u radu da bi postigli neki nivo. Samo ću spomenuti da sam prvih 20-ak dana samo učio imena igrača, jer nikoga nisam znao. Sada je situacija puno bolja i vjerujte da će doći još bolja vremena za Cibaliju. Mladi igrači toliko dobro rade da to mora donijeti velike pomake u igri, ali i rezultatima u konačnici -rekao je.
Kerić je u Cibaliju došao kako bi svojim iskustvom, ali i golgeterskim sposobnostima pomogao klubu da se što prije vrati na nekadašnju razinu. Trenutačno su i Kerić i Cibalia na dobrom putu da to i ostvare.
- Bit ću iskren i reći kako sam razmišljao okončati nogometnu karijeru nakon neuspjele epizode u Istri prošle sezone. Nisam igrao, ali nisam niti dobivao plaću. Ponovo sam se razočarao u hrvatski nogomet, jer sam pomislio da se nešto pozitivno pomaklo. Kada me je Pero (trener Tomić) pozvao da im pomognem svojim iskustvom nisam dvojio, jer sam s njime nekada zajedno igrao. To je za mene bilo presudno.
Sljedeće subote Cibalia igra u Belišću u derbiju kola. Bit će to utakmica koja će pokazati koliko trenutno momčad Cibalije doista vrijedi.
- Ja bih rekao više koliki karakter ova momčad ima. Kvaliteta je neupitna, samo je pitanje kako ćemo se postaviti u takvim utakmicama. Prošlo gostovanje protiv Mladosti bila nam je velika škola. Ako budemo imali pristup kao u prva tri kola, ne treba brinuti za rezultat. Dogovorili smo se da ćemo dati sve od sebe, pa ako ni to ne pomogne onda se ne moramo nikoga stidjeti. Dati svoj maksimum u svakom susretu, to je ono na čemu stalno radimo, zaključio je Kerić.
Antun Grgić
Andrej Kerić

napadač Cibalije

Bit ću iskren i reći kako sam razmišljao okončati nogometnu karijeru nakon neuspjele epizode u Istri prošle sezone. Nisam igrao, ali nisam niti dobivao plaću. Ponovo sam se razočarao u hrvatski nogomet.
OD ČEŠKE DO MALDIVA
Andrej Kerić prije povratka u Cibaliju čak deset godina bio je u pečalbi. Inozemna karijera počela mu je u Češkoj u Slovanu iz Libereca, gdje je u tri godine u 81 utakmici postigao 32 pogodka, što mu je bila preporuka za odlazak u prašku Spartu odakle su ga posudili u Teplicama. Nakon Češke prelazi u luksemburši Dudelange, zatim je godinu proveo u slovačkim Michalovcima, a potom je prije povratka u Hrvatsku u Istru 1961, igrao u egzotičnim Maldivima u klubovima Victory i Maziya.
Najčitanije iz rubrike