Regija
SANACIJA NOGOSTUPA U ĐAKOVU

Galić: Radovi su iz Gradu nepoznatih razloga obustavljeni
Objavljeno 12. rujna, 2018.
ĐAKOVO - Sanacija pješačke staze u Marulićevoj ulici, započeta prije više mjeseci, naglo je stala, a iza izvođača radova ostala je poludovršena staza nasuta šljunkom pa se stanari pitaju gdje je zapelo.
- Mislili smo kako će biti gotovo do početka srpnja, ali stoji ovako nedovršeno i nitko ne govori kada će staza biti gotova - kaže Zdenka Šaponja. Kako doznajemo od zamjenika gradonačelnika Antuna Galića, radovi vrijedni 280 tisuća kuna ugovoreni su sa tvrtkom I.B.B. Grupa.
- Radovi su iz Gradu nepoznatih razloga obustavljeni i nisu nas o tome izvijestili. Rokovi su već odavno istekli i Grad će vidjeti što može prema potpisanom ugovoru napraviti - rekao je Galić te je dodao da je dio radova plaćen. Stanovnici ukazuju na propuste i nepravilnosti.
- Više su puta rušili stazu i ulaze, pa im je rečeno da ih moraju ponovo napraviti, a potom su ih sagradili previsoke pa su ih rezali - kaže Jerko Tadić napominjući da je tijekom radova oštećena i cesta. Slično je ispričala i Šaponja požalivši se na srušeni ulaz.
- Samo su nasuli šljunak, a nakon pritužbe rečeno je da će se to napraviti, ali do sada nitko ništa ne poduzima - požalila se Šaponja. Nezadovoljna je i Mirjana Jurjević, kojoj je oštećen sloj na temelju kuće, a ukazuje na previsoke rubnjake zbog koji ne može s automobilom u dvorište. Stanovnici razumiju da je dio njihove ulice specifičan, ali misle da se ozbiljnim pristupom poslu i pravim odabirom izvođača radova sve odavno moglo napraviti. M.A.
Stanari ukazuju na propuste
Stanovnici Marulićeve ukazuju na propuste i nepravilnosti, a neki od njih su povišeni rubnjaci koji otežavaju i onemogućavaju parkiranje ili ulazak automobila u dvorište, a na pojedinim mjestima nema ni prilaza. “Razumijemo njihovo nezadovoljstvo. Na drugim gradilištima s drugim izvođačima u većini slučajeva nismo imali ovakvih problema. Želim još napomenuti da je razlog zbog koji se rade nogostupi s jedne strane ulice taj što ne želimo presjeći pješačku komunikaciju”, kaže zamjenik gradonačelnika Antun Galić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROIZVODNJA JAJA IZ SLOBODNOG UZGOJA

Najistočnija županija proizvodit će oko tri milijuna jaja godišnje

2

JOŠ TRAJE POVRAT KONFISCIRANE IMOVINE

Tražen je povrat kazališne zgrade i - crkve na Meraji

3

U PETAK POČINJE FESTIVAL GLAZBE, RUHA I HRANE

Neki novi klinci i Hanka Paldum na Festivalu Tarda