Regija
VIJEĆNICI HDZ-A

Gradonačelnica se upleće u rad Gradskog vijeća Iloka
Objavljeno 13. rujna, 2018.
ILOK - Čelnici iločkoga HDZ-a prozvali su gradonačelnicu Marinu Budimir (nezavisna) zbog upletanja u rad Gradskog vijeća, cenzuriranja vijesti na službenim stranicama Grada te navodnog sudjelovanja u davanju izvanrednog otkaza Dubravki Tomšik (HDZ) kao zaposlenici Muzeja grada Iloka nakon što je imenovana za predsjednicu Gradskog vijeća.
- Od početnog poziva gradonačelnice na zajedništvo i jedinstvo Iločana nije ostalo ništa niti smo vidjeli išta od onoga što je obećavala predizbornom programu, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik iločkoga HDZ-a Vlado Rotim.
Po njegovim riječima, gradonačelnici se posebno zamjera "sudjelovanje" u davanju izvanrednog otkaza Tomšik.
"Nažalost, Ilok umire i nestaje. Da sada želite ovdje otvoriti pogon sa stotinu zaposlenih, toliko ih ne biste mogli naći, ne nezaposlenih, nego uopće ljudi. Polako umiremo i ne stavljamo to samo na dušu gradonačelnici, nego i prijašnjim garniturama koje su vladale gradom", rekao je Rotim.
Budimir opovrgava prozivke
Gradonačelnica je opovrgnula prozivke posebice vezane uz otkaz Tomšik, ističući kako su "prve malverzacije gospođe uočene još proljetos, a u lipnju se sastalo i Muzejsko vijeće i upozorilo na situaciju".
"Ona je imenovana za predsjednicu Gradskog vijeća 12. srpnja, a još je u ožujku dobila pisanu opomenu ravnateljice muzeja. Nitko od njih nije došao i pitao za dokaze, tako da je ovo pritisak na mene i ravnateljicu muzeja i institucije koje se tek trebaju pozabaviti problemom jer je protiv Tomšik podnesena i kaznena prijava", rekla je Budimir.
Po njezinim riječima, koalicija HDZ-HSLS ima većinu u Gradskom vijeću i može progurati bilo kakav program razvoja grada.
"Nisam do sada dobila nikakav program ni inicjjativu. Oni se bave neutemeljenim kritikama i prozivkama umjesto da se posvete predlaganju rješenja za probleme", poručila je.
U iločkome Gradskom vijeću većinu ima koalicija HDZ-HSLS (šest vijećnika), podupire ju HSS (tri vijećnika), pet je nezavisnih vijećnika, a po jednog vijećnika imaju SDP i HSP dr. Ante Starčevića.(H)
Možda ste propustili...

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

ZA ODGOJNO-OBRAZOVNE DJELATNIKE

Kako komunicirati s roditeljima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

3

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad