Regija
PET GODINA POLUDNEVNOG BORAVKA

Dragocjena pomoć djeci u odrastanju
Objavljeno 13. rujna, 2018.
BISTRINCI - Prigodnom svečanošću proteklih je dana obilježeno pet godina uspješnog rada Poludnevnog boravka u Bistrincima koji djeluje pri Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek, a nalazi se u dvorišnom stanu u sklopu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bistrinci. U tom dislociranom odjelu odgojitelji rade s 13 korisnika u dvije skupine te dodatnim edukacijama nastoje pomoći djeci.
Okupljene je na svečanosti pozdravila Miranda Glavaš-Kul, ravnateljica Klasja - centra koji već 148 godina vodi sustavnu brigu o djeci. Istaknula je da je projektom Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici, koji je Centar Klasje, odnosno tadašnji dječji dom, proveo prije pet godina u suradnji s Gradom Belišćem, pokrenut Poludnevni boravak u Bistrincima za djecu koja žive u obiteljima. Realizaciju projekta omogućio je Grad Belišće, koji uz osiguravanje prostora za tu namjenu plaća režijske troškove te sufinancira plaće odgojitelja Ivane i Žarka, koji pomaganjem u učenju i različitim radionicama pomažu djeci u rastu i razvoju. Ostvarena je i dobra suradnja s roditeljima, a u pomoć priskače i stručni tim Klasja.
Uz ravnateljicu Centra za socijalnu skrb Valpovo Janju Oklopčić, djelatnike Centra Klasje, predstavnike drugih ustanova koje se brinu o djeci, na svečanosti je bio i zamjenik gradonačelnika grada Belišća Domagoj Varžić koji je, uz čestitke za petogodišnji uspješan rad, Poludnevnom boravku u Bistrincima obećao daljnju pomoć Grada.L.A.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura