Regija
POTPISANI UGOVORI O SUFINANCIRANJU

Trima općinama 270.553 kune
Objavljeno 12. rujna, 2018.
OSIJEK - Načelnik općine Donja Motičina Željko Kovačević, općine Đurđenovac Hrvoje Topalović i općine Podravska Moslavina Zdravko Šimara jučer su sa zamjenikom osječko-baranjskog župana Goranom Ivanovićem potpisali ugovore o sufinanciranju izrade dokumentacije za projekte koje su općine prijavile na Mjeru 7, Podmjera 7.4 i 7.2, iz Programa ruralnog razvoja RH.
Donja Motičina prijavila je projekt gradnje višenamjenske zgrade vrtića i prostorija za udruge, Općina Đurđenovac rekonstrukciju zgrade Dječjeg vrtića "Jaglac", a Podravska Moslavina gradnju biciklističke staze. Izradu projektne dokumentacije Županija će im sufinancirati s 50 posto, odnosno za sve tri općine ukupno će izdvojiti 270.553 kune.
Zamjenik župana Ivanović pojasnio je kako je Osječko-baranjska županija za sufinanciranje projektne dokumentacije jedinicama lokalne samouprave u ovoj godini predvidjela ukupno 1,5 milijuna kuna.
- Projektna dokumentacija prvi je korak za početak realizacije bilo kojeg projekta. Mali proračuni jedinicama lokalne samouprave često onemogućavaju da uđu u realizaciju projektiranja pojedinih objekata koje žele graditi u svojim sredinama, stoga je tu Županija da pomogne - rekao je Ivanović
Naglasio je kako je za tu namjenu do kraja godine preostalo još oko milijun kuna te je pozvao načelnike i gradonačelnike s područja Osječko-baranjske županije da se jave ako im je potrebno sufinanciranje projektne dokumentacije. Napomenuo je kako se sufinancira projektna dokumentacija za projekte koji su prijavljeni na neku od mjera iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.
Uime triju načelnika, zamjeniku župana Ivanoviću zahvalio je načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović.
- Sufinanciranje ishođenja projektne dokumentacije nama u jedinicama lokalne samouprave znatno olakšava posao prilikom prijava na natječaje za povlačenja sredstava iz fondova Europske unije i realizaciju projekata koji poboljšavaju standard življenja u našim sredinama - rekao je Topalović.
Zamjenik župana ocijenio je kako su projekti tih triju općina "od životne važnosti za njihove sredine, ali isto tako i za opstojnost Osječko-baranjske županije." J.N.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike